İran: İsrail Saldırırsa Orantılı Bir Cevap Alacak

Sa, 22/10/2024 - 16:51

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, İran'daki Hamas ofisinde, İsrail'in olası saldırıları hakkında bir soruya yanıt verirken, "Herhangi bir saldırı olursa, buna orantılı bir yanıt verilecektir" dedi.

Welayet News  - Tesnim Haber Ajansı’nın haberine göre, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Tahran'daki Hamas ofisinde, Şehit Yahya el-Sinvar anma töreni sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada, "Maalesef yaşadığımız dünyada, insan hakları ve uluslararası hukuk savunuculuğu kisvesinde tüm bu yasaların ve hakların ihlalcisi olan hükümetler ve güçler var. Bunlar kendi hak ve toprakları için mücadele eden insanları evlerinden çıkararak sürgün eden bir devleti destekliyorlar" ifadelerini kullandı.

Pezeşkiyan, "Avrupa ve Amerika, tüm güçleriyle İsrail'i silahlandırıyor ve her türlü insanlığa karşı cinayeti savunmakta pervasızca davranıyorlar. Kadınların, çocukların ve insan haklarının savunuculuğunu yapan 'uyanık vicdanlar' nerede peki? Bu durum, onların güç ve zorbalık peşinde olduğunu gösteriyor. Hak ve adalet arayanlar, asla onların taleplerine karşı sessiz kalmayacaklar" dedi.

Cumhurbaşkanı ayrıca, "Bu insanların öldürülmesiyle son bulacak bir savaş değil. Bu, adaletin tesis edilmesiyle sona erecek bir savaştır, tüm insanları dikkate alarak sonlanabilir, ancak güç ve zulümle sonlanamaz" şeklinde konuştu.

Pezeşkiyan, Siyonist Rejim İsrail'in İran'a olası bir saldırısı hakkında da, "Herhangi bir saldırı olursa, buna uygun bir yanıt verilecektir" dedi.



Yeni yorum ekle