Siyonistler Birbirine Düştü; Yerleşimciler İşgalci İsrail Ordusuna Saldırdı
Dün Nablus'un güneyinde ve Batı Şeria'nın kuzeyinde Siyonist yerleşimciler işgalci İsrail ordusu askerlerine saldırdı ve hatta bir subayı ezmeye çalıştı.
Welayet News - Pazartesi akşamı bir grup Siyonist yerleşimci, Nablus'un güneyinde bulunan Havara’da bu rejimin ordu güçleriyle çatıştı ve hatta Siyonist subaylardan birini ezmeye çalıştı.
Siyonist yerleşimciler, Ramallah'ta bir Siyonist ordu komutanına saldırırken Nablus'un güneyinde bir ordu subayını etkisiz hale getirmeye çalıştı. Çünkü bu güçler, Siyonistlerin Havara'da Filistinlilerle çatışmasını ve yerleşimcilerin taş atmasını engellemeye çalışıyordu.
Siyonist rejim ordusu dün gece yaptığı açıklamada şu ifadelerde bulundu: ‘Yerleşimciler, Nablus'un güneyindeki Havara yakınlarında ordu subaylarını ezmeye çalıştı, ancak ordu güçleri arabalarının direksiyonuna ateş etti ve saldırgan kaçtı.
Yerleşimciler, Ramallah, el-Bire ve Kudüs'ün çevresinde faaliyet gösteren "Binyamin" tugayının bir komutanını dövdü ve bu konuyla ilgili iki kişi tutuklandı.’
Siyonist yerleşimciler dün gece Batı Şeria'nın kuzeyindeki Siyonist ordu güçlerine de taş attı.
Siyonist rejimin Savunma Bakanı Yoav Galant bu olaya tepki göstererek şunları söyledi: ‘Yahudi isyancıların İsrail askerlerine saldırısı yanlış ve çok tehlikelidir.
Bu yasayı çiğneyenlere müsamaha gösterilmeyecektir.'
Siyonist rejim Savunma Bakanı bu açıklamalarda bulundu ancak şimdiye kadar, Siyonist rejim ordu komutanının isyancı olarak tanımladığı kişilerin hiçbiri tutuklanmadı veya yargılanmadı.
Siyonist rejim içindeki muhalefetin lideri Yair Lapid de bu olayla ilgili olarak şunları söyledi: ‘Ben Gvir ve Smotrich milisleri orduyu tehlikeye atan barbarca eylemlerine devam ediyor. Netanyahu hükümetinin kontrolünü kaybetti. Çok geç olmadan bu çılgınlığı durdurun.’
Siyonist rejimin Savunma eski Bakanı Beni Gantz, bu konuda Binyamin Netanyahu'ya seslendi ve şunları söyledi: ‘Havara kasabasındaki yangından siz sorumlusunuz. Bu savaşların failleri ve buna cüret edenler ordu tarafından yargılanmalıdır, failler, sizlerin desteği ve savunması olmasaydı bunu yapamazlardı.’
Siyasi gözlemciler, Siyonist rejimde tırmanan gerilimlerin ve iç çatışmaların gölgesinde, bu rejimin mevcut durumu ve işgalin başlangıcından bugüne kadarki derin meydan okumalara dayanarak, iç faktörlerin Tel Aviv'i yıkıma hazırladığını ve bu güvensiz fayın patlaması için dış tehditlere çok fazla ihtiyaç olmadığını söylüyorlar.
Yeni yorum ekle