Amerikan demokrasisinin getirisi "kaos"tan başka bir şey değildir

Per, 17/06/2021 - 08:03

İran Yargısı İnsan Hakları Merkezi, ABD Başkanı Joe Biden'in sözlerine tweetle tepki göstererek, "Amerikan demokrasisinin getirisi, kaostan başka bir şey değildir." dedi.

Welayet News  - Sözkonusu twette şu ifadelere yer verildi. "Irak, Libya, Afganistan ve diğer birçok ülke için Amerikan demokrasisinin getirisi, darbeler, artan güvensizlik, kaos, uyuşturucu ekimi ve iç çekişme oldu."

Tweet'te, "Bu demokrasinin konuşlandırılmasının en son örneği, ülkenin doğal kaynaklarına daha fazla ve kolay bir erişim sağlamak için seçilmiş  cumhurbaşkanının devrildiği Nikaragua'daki darbeydi" denildi. 

İran Yargısı İnsan Hakları Merkezi, daha önce Joe Biden'ın yakın tarihli bir tweet'ine tepki olarak yayınladığı sözkonusu twette ''Demokrasi, demokrasinin altyapısı güçlü olduğunda, insanlar özgürce, adil ve rahat bir şekilde oy kullanma hakkına sahip olduğunda, basın özgür olduğunda, kanunlar kim olursa olsun herkese eşit olarak uygulandığında gelişir.'' yazdı.

Tags: 


Yeni yorum ekle