İngiltere Büyükelçisi İran Dışişleri'ne çağrıldı: Tankerimize el koymanız kabul edilemez, Körfez'de gerilimi artırır
İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi; İngiltere'nin Tahran Büyükelçisinin, İranlı bir tankerin Cebelitarık Boğazı'ndaki İngiliz Donanması tarafından yasa dışı olarak el konulduğunu protesto etmek için Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığını duyurdu.
Welayet News - Kraliyet Deniz Piyadeleri'nin tankere 'yasadışı şekilde el koyduğunu' söyleyen İran Dışişleri Sözcüsü Abbas Musevi, Tahran'ın bu yasadışı el koymayı kabul etmeyeceğini belirtti.
Tankere el konulmasının yıkıcı bir etkisi olduğunu söyleyen Musevi, bunun Körfez'de gerilimi artırabileceği uyarısı yaptı.
İngiliz Başbakanı Theresa May'in sözcüsü tankerin ele geçirilmesinin açıklanmasından birkaç saat sonra bunun yaptırımların ihlaline karşı açık ve net bir mesaj olduğunu açıklamıştı.
Yeni yorum ekle