Amerika’ya umut bağlamayın, çünkü aynı Amerika Suriye’den kaçmak zorunda kaldı

Sa, 01/01/2019 - 08:39

İran Genel Kurmay Başkanı Muhammed Bakıri, körfezin güneyindeki bazı ülkelerin Amerika’yı Fars körfezinde komplo kurmak için çağırdığını belirterek, güçlü ve kararlı bir askeri varlığı bulunan İran İslam Cumhuriyetinin gerektiği taktirde kendi toprak bütünlüğünü savunmanın yanı sıra Amerika’ya öneri veren ülkeleri de sonraki sonuçlardan sorumlu tutacağını söyledi.

Welayet News - İran İslam Cumhuriyeti Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, Bumusa ilçesini ziyaret ederek  körfezin bu adasındaki silahlı kuvvetlerin hazırlık düzeyini ve askeri teçhizatları yakından inceledi.

İnceleme sırasında, Hürmüz Boğazı ve Fars körfezinde örnek teşkil eden güvenliği sihlahlı kuvvetlerin fedakarlıkları ve kabiliyetlerinin bir sonucu olarak niteleyen General Bakıri, Fars körfezi adalarındaki mevcut güvenliğin seçkin askeri kuvvetlerin varlığı sayesinde ve en güncel askeri teçhizatların kullanılmasıyla sağlandığını açıkladı.

 Körfezin güneyindeki bazı ülkelerin Amerika’yı Fars körfezinde komplo kurmaya çağırdığını belirten General Bakıri, “İran’ın bölgesel düşmanları bilsinler, barış yanlısı öğretisinin yanında güçlü ve kararlı bir askeri varlığa da sahip olan İran İslam Cumhuriyeti, gerekirse kendi toprak bütünlüğünü savunacağı gibi öneri veren ülkeleri de doğacak sonuçların sorumlusu bilecektir” dedi.

İran Genel Kurmay Başkanı, şöyle dedi: “Bazı ülkeler Amerika’ya umut bağlamasınlar, çünkü aynı Amerika kaç yıllık şiddetin ve çıkardığı kaosun ardından Suriye’den çıkma dışında bir çare bulamamıştır”.

General Bakıri, sözlerinin devamında, İranlıların tarihte barıştan yana olan huyunu anımsatarak, İran İslam Cumhuriyeti’nin sürekli dostluk ve barışın bayraktarı olduğunu, askeri tatbikatlatların dahi bu mesajın verilmesi için düzenlendiğini vurguladı.

İran Genel Kurmay Başkanı son olarak, tüm bölge ülkelerinin katılımıyla ancak bölgedeki güvenliğin sağlanabilineceğini ve yabancı güçlerin bölgedeki varlığının bu amaca engel teşkil ettiğini kaydetti.             

 Welayet News



Yeni yorum ekle