Siyonist İsrail’den Tünel İtirafı: Yüzde 75’ini İmha Edememişiz
Filistin’in Gazze Şeridi’nde 550 gündür devam eden İsrail saldırıları ateşkesin bozulmasından sonra devam ederken, Siyonist İsrail ordusundan “tünel” itirafı geldi.
Welayet News - Gazze’deki yeraltı sistemlerinin büyük bölümünün hala aktif olduğu kabul edildi.
Siyonist İsrail merkezli N12’nin güvenlik kaynaklarına dayandırdığı bilgilere göre Hamas’ın Gazze Şeridi’ndeki tünel altyapısının yalnızca yüzde 25’i İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) tarafından tahrip edildi.
Buna göre Gazze Şeridi’ndeki Hamas tünellerinin yüzde 75’inin ortadan kaldırılamadığı kabul edildi.
Siyonist İsrail güvenlik kaynakları ayrıca Mısır’dan Gazze’ye uzanan çok sayıda tünelin hala faal olduğunu öne sürdü.
Hamas’ın, Gazze Şeridi’ni ve bölgede yaşayan 2.3 milyon Filistinliyi savunmak amacıyla oluşturduğu tünel ağı hakkında ilginç bilgilere ulaşılmıştı.
Hamas’ın Gazze’de oluşturduğu tünellerin tahmin edilenden 2 kat fazla olduğunu, uzunluğunun 724 kilometre, derinliğin 15 kat, giriş sayılarının ise 5 bin 700’ü bulduğu bildirilmişti.
Siyonist İsrail’in Aralık 2023 raporlarında Gazze’deki tünel ağı 250 mil olarak kaydediliyordu. Fakat gerçekte 350 ila 450 mil uzunluğunda olduğu saptanmıştı. 350 mil 563 kilometre, 450 mil ise 724 kilometre yapıyor. Gazze Şeridi'nin 365 kilometrekare olduğu göz önünde bulundurulduğunda, tünel ağının çok katmanlı olduğu anlaşılıyor.
ABD'li ve İsrailli yetkililere göre 560 ila 720 kilometre uzunluğunda olduğu düşünülen tünel ağının 160 kilometresi, Gazze Şeridi’nin orta kısmında bulunan Han Yunus’un altında yer alıyor.
CIA ve MOSSAD’a göre Hamas’ın en güçlü olduğu Han Yunus bölgesindeki tünel ağları, 15 kat derinliğe kadar ulaşabiliyor.
İşgalci İsrail Ordusu'nun raporlarına göre Gazze'deki dev tünel ağının 5 bin 700’den fazla girişi olduğu belirtiliyor.
Sıcak çatışmaya girmek için kullanılan tünellerle silah üretmek için kullanılan tünellerin farklı türlerde olduğu, bazı tünellerin bir kişinin tek başına yürüyebileceği kadar dar olduğu bilinirken bazılarının ise metro hattı büyüklüğünde olduğu ve içinde araba dahi sürüldüğü biliniyor.
Siyonist İsrail, 1,5 yıldır devam eden savaşa rağmen boyutu ve şekli birbirinden farklı olan tünel giriş-çıkışlarının çok azını bulup imha edebildi.
Yeni yorum ekle