Hizbullah: Biz Her Türlü Senaryoya Hazırız

Pt, 23/09/2024 - 12:53

Lübnan parlamentosunda Hizbullah'ın üst düzey bir temsilcisi, Siyonistlerin gerilimi tırmandırarak tam tersi sonuçlara ulaştıklarını ve yerinden edilmiş kişilerden birini kuzeye geri döndüremediklerini belirterek, dünkü operasyonların amacına ulaştığını ve her türlü senaryoya hazır olduğumuzu vurguladı.

Welayet News  - Lübnan Parlamentosundaki Direniş'e Vefa Fraksiyonu üyesi Hasan Fadlullah, Siyonist düşmanla mücadele ve Hizbullah'ın dün sabah işgal altındaki toprakların kuzeyinde işgalcilere karşı gerçekleştirdiği ezici operasyonlara ilişkin konuşmasında, Siyonist rejimin Lübnan'a yönelik gerilimi artırmasının tam tersi sonuçlara yol açacağını duyurdu.

Hasan Fadlullah, "Yaklaşık bir yıl sonra işgalci rejimin, mültecileri işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki yerleşim yerlerine geri döndürmeyi başaramadığı gibi, çatışmaları da kendi şartlarına göre çözemediğini görüyoruz." diye sözlerine ekledi.

İşgalci rejime karşı savaşta direnişin yeni bir aşamaya girdiğine değinen Hizbullah'ın bu temsilcisi, "Güney Lübnan Cephesi, Siyonistlere Gazze Şeridi'ne yönelik savaşı durdurmaları yönünde baskı yapılması çerçevesinde ana cephe olarak değerlendiriliyor. Mücadelemizin adı başından beri belliydi ve bu mücadele Filistin milletine destek çerçevesindedir." ifadelerini kullandı.

Fadlullah, "İşgalci rejim, çağrı cihazlarını ve iletişim cihazlarını siber terör saldırısı yoluyla patlatarak, Beyrut'un Güney Zahiye'yini vahşice işgal etti ve Lübnan'ın güneyinde birçok bölgeyi bombalayarak, Lübnan ve işgal altındaki Filistin sınırlarında ateşkes tesis etme koşullarını dayatmak amacıyla gerilimi tırmandırmaya çalıştı." söyledi.

Şöyle devam etti: "Siyonist işgale karşı savaşta artık yeni bir aşamaya girmiş bulunuyoruz ve Güney Lübnan cephesi, Gazze'ye karşı savaşı durdurması için Siyonist düşmana yapılan baskı çerçevesinde gerekli ve ana cephedir. Siyonist düşman, Hizbullah'ın Gazze'ye desteğini tamamlayamasın diye Lübnan direnişinin kabiliyetlerini felce uğratmaya çalışıyordu; Ancak Lübnan direnişinin pazar sabahı Ramat David üssü ve havaalanı ile Siyonist rejimin Rafael şirketinin askeri sanayi komplekslerini hedef alarak ezici ve birbirini takip eden tepkisi, bu rejimin hesaplarını alt üst etti."

Hasan Fadlullah, "Hizbullah'ın bu ezici tepkisi işgalcilere, Lübnan direnişinin komuta yapısında bir gün bile boşluk kalmayacağı mesajını verdi ve saha komutanlarının şehit edildiği direniş üslerinin hiçbirinde tek bir boşluk bile yaratılmadı." açıklamada bulundu.

Ayrıca, "Her türlü darbeyi püskürtebilecek, yeni koşullara uyum sağlayabilecek birçok kabiliyete, yeteneğe ve savaşçıya sahip, güçlü ve yetenekli bir direnişimiz var. Artık tüm seçenekler masada ve biz her türlü senaryoya ve savaşa hazırız." diye sözlerine ekledi.

Hizbullah'ın Lübnan Parlamentosu'ndaki temsilcisi, Siyonist Hava Kuvvetleri'nin üç ana üssünden biri olan ve omurgası olarak kabul edilen Ramat David üssü de dahil olmak üzere Siyonistlerin hassas mevzilerini hedef alan dünkü direniş operasyonlarını anlatarak, elimizde bulunan bilgilerin, roketlerin doğrudan Ramat David üssüne isabet ettiğini ve düşmana doğrudan kayıplar verdiğini gösterdiğini vurguladı.

Sonunda, "İşgalci rejim, tıpkı Hizbullah'ın Erbain operasyonu gibi, önleyici operasyonlar yaptığını iddia etmesine rağmen direnişin cevabını engelleyemedi ve operasyonumuz titizlikle gerçekleştirildi. Siyonist düşmanın yalanlarının ve bu rejimin aldatmacalarının boyutu savaşın bitiminden sonra herkesin gözü önünde ortaya çıkacaktır." söylediğini aktardı.

Tags: 


Yeni yorum ekle