Beşar Esad: Suriye'nin İsrail'e Karşı Tutumu Değişmez

Cu, 30/08/2024 - 22:06

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkenin büyükelçileri ve diplomatlarıyla yaptığı toplantıda Şam'ın Siyonist İsrail'e karşı tutumunun her zaman sabit kalacağını söyledi.

Welayet News  - Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dün büyükelçiler, diplomatik misyon başkanları, dışişleri bakanlığı çalışanları ile buluştu.

Burada konuşma yapan Beşar Esad, Suriye dış politikasının tutumunu anlatarak, ülkesinin stratejik ve gerçekçi bir bakış açısıyla uluslararası zorluklar ve gelişmelerle yüzleştiğini belirtti.

Arap ve bölge ülkeleriyle ilişkilerinde olduğu gibi uluslararası ilişkilerinde de Suriye'nin dış politikasının değişmez ilkelerine vurgu yapan Beşar Esad, Arap ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesinin temelini ikili ilişkilerin oluşturduğunu söyledi.

Suriye’nin Arap-İsrail çatışması konusundaki kesin tutumuna değinen Beşar Esad, şunları kaydetti: "Aksa Tufanı operasyonunun ani bir saha olayı olarak değil, Filistin meselesi bağlamında değerlendirilmesi gerekiyor, ancak ABD ve Batılı müttefikleri, bugün yaşanan gerginliklerin sebebinin Aksa Tufanı olduğunu ortaya koyuyor."

Devlet Başkanı Esad, bugün Suriye’nin karmaşıklık ve zorluklarla baş etmesinin sebebinin, ülkenin coğrafi ve tarihi konumuyla, savaş alanı olmasıyla ve tarih boyunca sömürgecilerin aşırı hırsları ile bağlantılı olduğunu da vurguladı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin yarattığı kaosun dünyada istikrarsızlığı artırdığına dikkat çeken Beşar  Esad, "Günümüzdeki uluslararası çatışma, Batı’nın Doğu karşısında teknolojik kontrolünü kaybetmeye başlaması nedeniyle ekonomik-teknolojik bir çatışmadır. Bu da yeni çok kutuplu bir dünyanın oluşumunu hızlandıracaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Suriye lideri Esad, kimliğini ve ilkelerini koruyabildiği için geleceğin Doğu’nun olduğunu savundu.

Tags: 


Yeni yorum ekle