BAE, Yemen'in stratejik adasını ABD ve İsrail'e peşkeş çekiyor

Cu, 30/08/2024 - 11:10

Yemen News Portal'ın haberine göre, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) güçleri tarafından işgal altında tutulan Sokotra Adası'na Amerikan askerlerinin konuşlandırılması için yoğun bir faaliyet yürütülüyor.

Welayet News  - Siyonist İsrail rejiminin de dahil olduğu bu kirli planın amacı, adada halihazırda bulunan üssü ABD kuvvetlerine devretmek.

Emperyalist güçlerin bölgedeki varlığını pekiştirmeyi amaçlayan bu hamlenin arkasında, ABD Merkez Komutanlığı'nın MEAD (ABD Orta Doğu Hava Savunma İttifakı) karargahını buraya taşıma niyeti yatıyor.

Sanaa hükümeti, BAE ve ABD’yi Yemen topraklarında herhangi bir üs kurmamaları konusunda uyararak, bundan kaçınmaları tavsiyesinde bulundu.

Yemen'in meşru hükümeti olan ve Direniş Ekseni'nin önemli bir parçası Ensarullah Hareketi tarafından desteklenen Sanaa yönetimi, bu tehlikeli girişime karşı sert bir uyarıda bulundu. 

Sanaa hükümetinin Savunma Bakanlığı Ahlaki Rehberlik Dairesi Müdür Yardımcısı Tuğgeneral Abdullah bin Amir, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Yemen adalarında yabancı askeri üsler inşa etme eğilimi bir maceradır, bundan vazgeçmenizi tavsiye ediyoruz," ifadelerini kullandı.(YDH)



Yeni yorum ekle