İran'dan Barışçıl Protestoları Bastıran 11 ABD Yetkilisine Yaptırım

Çar, 03/07/2024 - 14:15

İran Dışişleri Bakanlığı yayınladığı bildiride Amerika'daki öğrenciler ve üniversite hocalarının barışçıl itirazlarına baskı uygulayan ve bu itirazları bastıranlara yaptırım uyguladı.

Welayet News  - Tesnim’in haberine göre, İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı "Amerika'nın Bölgedeki Maceracı ve Terörist Eylemleri ve İnsan Haklarının İhlali ile Mücadele " yasasının uygulanması doğrultusunda, özellikle bu yasanın 5. maddesine dayanarak, Amerikan makamlarına, Siyonist Rejim'in Gazze'deki cinayetleirne karşı mazlum Filistin halkını destekleyen Amerikalı öğrenciler ve hocaların barışçıl eylemlerine baskı uygulama ve bu protestoları bastırma nedeniyle yaptırım uyguladığını bildirdi.

Bu bildiriye göre aşağıdaki isimlere yaptırım uygulandı:

1. William Billy Hitchens, Georgia eyaleti Genel Emniyet Müdürü (Commissioner of the Department of Public Safety of Georgia)

2. Eddie Grier, Georgia eyaleti Saha Operasyonları Komutanı (Commanding Officer over Field Operations of Georgia)

3. Linda J. Stump-Kurnick, Florida Üniversitesi Polis Dairesi Başkanı (Chief of the University of Florida Police Department)

 4. Pamela A. Smith, Washington DC Polis Amiri (Chief of the Metropolitan Police Department of the District of Columbia)

5. Jeffery Carroll,  Washington DC Polis Merkezi Müdür Yardımcısı (Executive Assistant Chief, Metropolitan Police Department)

 6. Karl Jacobson, New Haven Polis Departmanı Müdürü  (Chief of New Haven Police Department)

7. Shane Streepy, Texas Üniversitesi Polis Müdür Yardımcısı (Assistant Chief of University of Texas Police Department (UTPD))

8. Michael Cox,  Boston Polis Amiri (Commissioner of the Boston Police Department)

 9. Scott Dunning,  İndiana Üniversitesi Polis Departmanı Müdürü (The Indiana University Police Department Central Division Chief)

, 10. Michael Thompson, Arizona Devlet Üniversitesi Polis Şefi ( The Arizona State University Police Chief),

11. John Brockie, Kaliforniya Long Beach Polis Departmanı Başkanı ( Chief of Police at CAL State Long Beach Police Department).

Bu yaptırıma göre ve yaptırım yasanın 6,7 ve 8'inci madesine esasen, bu şahıslara vize verilmemekle beraber onların İran'a girmesi de yasaklandı. Onların mali ve banka sistemlerindeki hesaplarının bloke edilmesi, İran İslam Cumhuriyeti yetkisinde bulunan alanda malvarlıklarına el konulması da kararlaştırıldı.

İran İslam Cumhuriyeti'nin tüm kurum ve kuruluşları, ilgili mercilerin kararlarına uyarak bu yaptırımları an itibarı ile uygulamaya koymuştur.



Yeni yorum ekle