“İsrail İle İlişkileri Normalleştirmek Sorunları Çözmez”

Per, 02/03/2023 - 12:06

Katar'ın eski Başbakanı Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, “Sözde "İbrahim" anlaşmasının sorunları çözmeyeceğine inanıyorum; Çünkü İsrail ile ilişkilerin normalleşmesinden bahsediyoruz” dedi.

Welayet News  - Katar eski Başbakanı Hamad Bin Casim es-Sani Çarşamba gecesi yaptığı açıklamada, şu ifadelerde bulundu: ‘Filistinliler ve İsrailliler arasında barışı sağlamak, buna inanan ve bunu isteyen yetkilileri gerektirir.

Sözde "İbrahim" anlaşması sorunları çözmeyecek, bunu söylediğim için üzgünüm çünkü ilişkilerin normalleşmesinden bahsediyoruz.

Filistin meselesini takip ediyorum ve hayalim bu sorunların çözülmesi ve Filistinlilerin barış içinde yaşamasıdır.

Ben başbakanken İsraillilerle her gün konuşurdum ama barış vizyonu veya hedefi olmadan yeni bir fikir yaratmak için henüz çok erken. Katar'ın İbrahim anlaşmasını henüz imzalamamasının ve muhtemelen hiçbir zaman imzalamayacak olmasının nedeni de budur. İlişkilerin normalleşmesinden ne kazanacaksınız?

Milyonlarca Filistinli onlarca yıldır askeri koşullar altında yaşıyor ve her gün onların temel haklarının ihlal edildiğine şahit oluyoruz. Uluslararası toplum, Siyonist rejimin idari gözaltıları ve diğer apartheid eylemleri konusunda hâlâ sessiz ve bu, Filistin topraklarının devam eden işgaline ve Filistinlilerin haklarının ihlaline yeşil ışık yakıyor.’

Tags: 


Yeni yorum ekle