Saleh El Samed Geleceğe Umutla Bakarak Yemenliler Arasından Ayrıldı

Ct, 28/04/2018 - 11:19

Direnişin seçkin isimlerinden olan Samed’in şehdatinin ardından düşman medyası sadece bunu kutlamayla kalmayıp Samed’in şehadetini tahrif etmeye koyuldu.

Welayet News - Birleşik Arap Emirliği’nin Muhammed Salmana danışarak Sudanlılardan, Ugandalılardan ve muhalif Yemenlilerden oluşturuduğu orduyla Hadide limanını işgal etme için hareket etmesinin ardından geçen Perşembe günü Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Saleh Samed, Yemen yurdunu işgalcilere karşı korumanın önemini direnişcilere hatırlatmak ve onları örgütlemek için Hadide’ye gitti. Bu görevini yaparken altı arkadaşıyla birlikte şehadet makamına kavuştu.

Direnişin seçkin isimlerinden olan Samed’in şehadetinin ardından düşman medyası sadece bunu kutlamayala kalmayıp Samed’in şehadetini tahrif etmeye koyuldu ve direniş cephesinin moralini düşürmek için propaganda yapmaya başladı.

Samed’in şehadetinin ardından düşmanın yalan propagandasına karşı durmak için şu bilgileri bilmemizde fayda var:

  1. Düşmanların dezenformasyon yayınlarında şu söylenir: En Son 11 Nisanda Samed Sanaa’da göründü, ve bu Samedin Yemen direnişi önderi Abdulmelik Husiyle ihtilaf yaşadığını gösterir. Eğer Samedin Sanaa’dan ayrılıp geçen Perşembe günü Hadideye geldiğini kabül edersek Husiyle görüşmediği günler sayılı olduğu görülecektir. Ayrıca dünyanın hiç bir yerinde önemli ve ağır siyasi görevlerde bulunan şahisyetlerin her gün medyada görünmesi beklenmez. Düşman medyasının bu iddiası bundan dolayı fazlasıyla zayıftır.
  2. Direniş Cephesine düşman medya, bir başka iddiada Saleh Samed’in Abdulmelik Husi’den farklı olarak Ali Abduulah Salehe yakın olduğunu öne sürüyor. Bu iddianın yalan olduğunu Samed’in Abdullah Salehin devre dışı bırakılmasının öncesi ve sonrasındaki açıklamalarına ve tutumuna bakarak kolaylıkla anlaşılır.
  3. Suudilere ve Salmana hizmet eden yayın organları Yemende olan biten her şeyi ve direnişin hareketlerini dikkatle ve incelikle izlediklerini bilidiryorlar. Samed’in vurulmasını çok dakik bir operasyon sonucu olduğunu iddia edip bununla bir tarafdan kendilerinin çok güçlü olduğunu diğer tarafdan direnişin moralini düşürmek istiyorlar. Ama Salaman’ın üç haftada Yemen savaşını bitirecekleri sözünün aksine Yemen direnişi üç yıl Suudilere karşı direndi ve bu direniş dörüdüncü yılına girdi. Bir başka gerçek şu ki Suudilerin hedefi bu yıllarda çoğunlukla korumasız Yemenli sivillere yönelikti, öyleki son saldırılarından biri bir düğün kutlamasındayı. Suudiler bir düğünü hedef alıp en az otuz günahsız insanın canına kıydılar. Daha önemlisi Ensarullahın füze depoları ve üretim merkezleri Suudilerin bilgisinin dolayısıyla saldırısının dışında kalarak güvende kaldı. Son olarak Samed’in şehadeti beş gün sonra Yemenli direnşciler tarafından ilan edilkten sonra Suudiler bu operasyonun hedefli olduğunu söylüyorlar, bilmiş olsalardı daha önce ilk olarak kendileri duyurmaları beklenirdi.
  4. Bu medya şebekelerinde Samed’in Yemen direnişin Suudilere karşı savaşından önce bilinmeyen ve tanılmayan bir kişi olduğunun altını çiziliyor, halbuki bu Yemen direnişin zaafı değil aksine onun yenilenme ve yeni direnşciler doğuruduğunu gösteren bir bilgidir. Yemen direnişi yerli insanlardan nasıl cesur savaşcılar çıkardığını kanıtlar.
  5. Samed’in şehadetinden hemen sonra Mehdi Meşat’ın onun yerine seçilmesi, Yemenlilerin sadece füze depolarına değil daha önemlisi yerli hür, dinamik ve devrimci güçlerden oluşan bir hazineye sahip olduğunu gösteriyor
  6. Ensarullah lideri, Samed’in şehadetinde Suudileri ve Amerikalıları sorumlu tutarak onlardan öc alacaklarının vaadini verdi. Daha öncesi Samed bu yılı Balestik füze yılı ilan ederek Suudilere göz dağı vermişti. Bundan sonra Suudiler her daim Yemenli direnişcilerin füze saldırılaına hazır olmaları gerekecek.
  7. Son olarak Suudi kaynaklı medya Yemenlilerin umutsuz oldukalrını ve geleceğe karamasar baktıklarını yayıor, bu yalanın cevabını ise Samed’in cenaze merasimine gelecek on binlerce yemenli verecektir.

 

Ebu Reza Saleh

Al Alam

Çev:Emir Sina

Welayet News

Tags: 


Yeni yorum ekle