Yemen'de 18 Milyon Kişi Gıda ve Suya Muhtaç

Pt, 23/04/2018 - 09:44

Uluslararası Kızılhaç Komitesi'nin Yemen ofisi eski başkanı Alexander Fit, dün yaptığı açıklamada Yemen'de 18 milyon insanın sağlıklı gıda ve su temin edemediklerini bildirerek 7 milyon Yemenlinin de aşırı derecede aç olduklarını bildirdi.

Welayet News - Uluslararası Kızılhaç Komitesi’nin Yemen ofisi eski başkanı Alexander Fit, son 6 ay içinde suların kirlenmesinden ve bulaşıcı hastalıktan en az 2 bin kişinin öldüğünü bildirdi.

2017 yılında Yemen halkından en az bir milyon insan salgın kolera hastalığına yakalanmıştır.

Fit, şimdiye kadar Yemen halkından 2300 kişinin yakalandıkları salgın hastalıklar sonucu hayatlarını kaybetmişlerdir.

Suudi rejiminin baraj, hastane vesair alt yapı tesislerini vurması Yemen’de binlerce insanın ölümüne neden olurken ayrıca bu ülkeye uygulanan ambargolar da Yemen’e gıda ve ilaç gibi temel malzemelerin girişine engel oluyor.

Öte yandan Uluslararası Kızılhaç Komitesi, Yemen’in güneyinden bir çalışanının öldürüldüğünü açıkladı.

Kızılhaç yetkilisi, “Bir meslektaşımız Taez şehrinde silahlı bir kişi tarafından öldürüldü” dedi.

Haber ajansı Associated Press’e bilgi veren polis, Lübnanlı Hanna Lahoud’un olduğu Kızılhaç aracına saldırganın ateş açtığını söyledi.Araçta başkalarının olup olmadığı ya da zarar görüp görmedikleri bilinmiyor.

Dünyanın en büyük insani krizini yaşayan ülkede 22 milyondan fazla sivilin yardıma ihtiyacı var. Yardım kuruluşları, süren çatışmalar, çöken ekonomi ve sosyal hizmetlerin ortadan kalkması nedeniyle, ihtiyaçların hızla arttığı uyarısı yapıyor.

 



Yeni yorum ekle