Irkçı İsrail'in Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmesinin hedefi Filistin ülküsünün yokedilmesidir

Per, 03/09/2020 - 06:58

Filistin İslami Direniş Hareketi'nin (HAMAS) siyasi büro başkanı İsmail Heniyye, terör rejimi İsrail'in Arap ülkeleriyle ilişkileri normalleştirmesinden hedefinin, Filistin ülküsünün ortadan kaldırılması olduğunu söyledi.

Welayet News - El'Meyadin kanalına göre, Heniyye, dün Lübnan parlamento başkanı Nebih Berri ile görüşmesinde, İsrail uçağının BAE'ne inmesinin esef verici olduğunu belirterek, 'siyonist rejim İsrail geçmişte olduğu gibi düşmandır' dedi. HAMAS yetkilisi, Filistinlilerin Lübnan'daki varlıklarına da temasla, Filistinlilerin Lübnan'da misafir olduklarını ve Filistin mülteci kamplarının da her zaman Lübnan'da sebat unsuru olduğunu söyledi.

Heniyye, bugün Filistinli grupların liderler düzeyinde yapacağı oturumun da olumlu sonuç vermesini ümit etti. Hamas Siyasi Büro Başkanı Heniyye, Lübnan'la dayanışma ve ülkedeki Filistinli mültecilerle buluşmak üzere dün Beyrut'a gitti. Heniyye'ye eşlik eden Hamas'ın Filistin diasporasından sorumlu yurt dışındaki yöneticisi Mahir Salah,, Heniyye'nin zor bir dönemden geçen Lübnan'la dayanışma ve Filistinli mülteciler ile bir araya gelmek için Beyrut'ta bulunduğunu söyledi. İsmail Heniyye'nin, 27 yıl aradan sonra ziyaret ettiği Lübnan'da yaklaşık bir hafta temaslarda bulunması bekleniyor.

Filistinliler, Lübnan'ın farklı bölgelerinde yer alan El-Biddavi, Burc el-Baracne, Sabra ve Şatilla, Ayn el-Hilve, Nehru'l-Barid, Raşidiyye, Burc eş-Şemali, El-Bas, Vifel, Miye Miye, Dbaye ve Mar İlyas kamplarında çok zor şartlar altında hayatlarını sürdürüyor.

Birleşmiş Milletler'in (BM) verilerine göre, Lübnan'da 483 binden fazla Filistinli mülteci yaşıyor ancak kayıtlı olmayanlarla birlikte bu rakamın 600 bine kadar çıktığı söyleniyor. Nüfusunun yarısı 25 yaşın altında olan bu kampların iç güvenliği, farklı Filistinli gruplar tarafından sağlanıyor. Bazı kamplarda bu gruplar tarafından oluşturulan ortak güvenlik birimleri bulunuyor.



Yeni yorum ekle