ABD’nin Kuzey Suriye’deki hedefi İran’ın nüfuzunu engellemektir

Çar, 31/07/2019 - 01:15

ABD’nin eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, “Amerika’nın Kuzey Suriye’de güçlerini konuşlandırmakla İran’ın nüfuzunu engellemeyi amaçladığını” belirterek, “Amerikan güçlerinin Tanef sınır bölgesindeki varlığının İran ve Suriye’nin irtibatını bu bölge üzerinden önlemek için devam edeceğini” söyledi. 

Welayet News - ABD’nin eski Suriye Büyükelçisi Robert Ford, “Washington’ın en azından gelecek seçimlere kadar Beşşar Esad’ın Suriye Devlet Başkanı olarak kalmasına ikna olduğunu” açıkladı. 

El Meyadin’e konuşan ABD’nin eski Şam Büyükelçisi, “Bağdat ve Şam arasındaki ilişkilerin şu anda iyileşme halinde olduğunu ve bunun Amerika’nın Bağdat’tan olan talebiyle uyuşmadığını” sözlerine ekledi. 

“Washinton’ın Bağdat’ın Suriye Demokatik Güçleri’yle işbirliği yapmasını tercih ettiğini” belirten Ford, “Amerika asla Suriye Devleti üzerindeki izalasyonun kırılmasını istemiyor ve bu nedenle Şam-Bağdat arası ilişkilerin iyileşmesine karşıdır” dedi. 

“Amerika’nın Kuzey Suriye’de güçlerini konuşlandırmakla İran’ın nüfuzunu engellemeyi amaçladığını” diyen Robert Ford, “Amerikan güçlerinin Tanef sınır bölgesindeki varlığının İran ve Suriye’nin irtibatını bu bölge üzerinden önlemek için devam edeceğini” söyledi.

“Washington’ın Kuzey Suriye’de Kürtlerin özerk bölgesinin kurulmasını desteklediğini” ifade eden ABD eski Şam Büyükelçisi, “Amerika Suriye’nin bölünmesini istemiyor ama bu ülkede merkeziyetçi olmayan bir hükümetin kurulmasını destekliyor” dedi. 

Şam’ın eski Amerika Büyükelçisi, “Washington’ın Suriye’nin kuzey doğusunda Kürtleri desteklemek ve DAİŞ’in geri dönmesini engellemek istediğini” anımsattı. 

Robert Ford, ABD’nin Siyonist rejimin Suriye’ye yönelik hava saldırılarını himaye ederek onayladığını belirtti.  

Welayet News



Yeni yorum ekle