Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun eşi yolsuzluk ve rüşvetten sorgulandı

Ct, 08/12/2018 - 09:10

Terör rejimi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahuya yönelik olarak rüşvet ve yolsuzluk iddiaları için geçtiğimiz günlerde dava açılması yönünde tavsiye kararı verilmesinin ardından eşinin dün mali özel ekip tarafından sorgulandığı bildirildi.

Welayet News - el'Alem kanalına göre,  Sara Netanyahu'nun başbakanlık mali işlerini sahte ve kabarık faturalarla iki yıl boyunca kandırdığı bildirildi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, Netanyahu ailesinin istediği kişileri usulsüz şekilde istihdam ettiği ve bunların maaşlarının kanundışı bir şekilde hükümete ödettirildiği bildirildi.

Irkçı İsrail polisi, 6 gün önce yürüttükleri soruşturma kapsamında  Binyamin Netanyahu ve eşi Sara Netanyahu'nun rüşvet ve dolandırıcılıkla suçlanması için yeterli sayıda delile ulaştıklarını aktarmıştı.

Netanyahu'nun Bezeq Telecom adlı telekomünikasyon şirketine, şirketin haber sitesi Walla'da kendisi ve eşi hakkında olumlu haberlerin yapılması için birtakım iltimaslarda bulunduğu iddia ediliyor. Netanyahu ise suçlamaları reddediyor.

Netanyahu, suçlu bulunması halinde dört dönemdir sürdürdüğü başbakanlığının en büyük zorluklardan biriyle yüz yüze kalmış olacak.

Netanyahu'ya karşı polisin tavsiyesi paralelinde suçlamaların yöneltilip yöneltilmemesi kararı ise ırkçı İsrail başsavcısının elinde. İsrail başsavcısı, Netanyahu'ya karşı yöneltilen diğer iki dosyada kapsamında da henüz bir karar vermiş değil.

Muhalefetin başında bulunan İşçi Partisi lideri Avi Gabbay, Netanyahu'nun istifa etmesi gerektiğine yönelik çağrısını yineledi.

Bir soruşturmada Netanyahu'nun Yediot Aharonot gazetesinin kendisi hakkında olumlu haberler yapması karşılığında gazetenin rakibinin satışlarını engelleyecek yasalar çıkarmayı vaat ettiği öne sürülüyor.

Diğer soruşturmada ise Netanyahu ve ailesinin finansal ve kişisel yardımları kapsamında 270 bin dolar niteliğinde lüks hediye aldığı iddia ediliyor.

İki yolsuzluk dosyası daha Netanyahu'ya kadar uzanabilir. Dava 3000 dosyası, ırkçı İsrail'in Alman şirketi ThyssenKrupp'tan denizaltı ve diğer donanma araçlarının alımında yolsuzluk şüphesi üzerine yoğunlaşıyor.

Tags: 


Yeni yorum ekle