Netanyahu'dan BM'de İran Karşıtı Propaganda Şovu

Cu, 28/09/2018 - 13:21

Siyonist rejim başbakanı dün New York'ta BM genel kurul toplantısında yine İran'a karşı yeni bir propaganda şovu yaptı.

Welayet News - Fars Haber Ajansı'nın bildirdiğine göre Benyamin Netanyahu yine İran'a karşı eski boş ve temelsiz iddialarını tekrarlayarak, Tahran yakınlarında gizli bir nükleer deponun varlığını iddia etti.

Netanyahu, Siyonist rejim depolarında yüzlerce nükleer başlığa değinmeksizin, sözde İran'daki depoda İran'ın gizli nükleer silah çalışmalarını yürüttüğünü iddia etti.

Netanyahu korsan rejimin söz konusu iddia edilen depo hakkındaki bilgileri UAEA'ya vereceğini, Ajans'ın onun iddialarına aldırmamasını da eleştirdi.

AB'nin Amerika  yaptırımlarının kendi tabiri ile bypass çalışmalarını da eleştiren Netanyahu, Avrupa'nın İran ile işbirliği yapmaması gerektiğini söyledi. 

Netayahu'nun neredeyse yeni olan bu şovu, UAEA'nın şimdiye kadar 12 kez İran nükleer çalışmalarının barışçıl olduğunu onayladığı bir ortamda gerçekleşiyor.

Netanyahu daha önce de 30 nisan tarihinde bir önceki şovunda bazı fotoğraflar ve CD'ler ile dosyaları kameralara göstererek İran'ın nükleer silah yapımı için gizli program yürüttüğünü iddia etti. 

Netanyahu yine 6 yıl önce BM'de bir diğer şovunda İran'ın nükleer bomba üretim kırmızı çizgiye yaklaştığını çizdiği komik bir resim göstermişti.

 



Yeni yorum ekle