Foreign Policy: İsrail Suriye'deki Siyonist Rejimi Destekliyor
Foreign Policy dergisi, Suriye aleyhine başlatılmış savaşta Kudüs İşgalcisi İsrail Rejiminin ülkedeki 12 terörist gruba silah ve maddi destek sağladığını ancak hedeflerine tam olarak ulaşıp ulaşamadığının belli olmadığını duyurdu.
Welayet News - Qodsna’nın haberine göre, Amerikan dergisi Foreign Policy 6 ve 7 Eylül günleri, İsrail'in İran'a Karşı açtığı gizli savaşın ilerlemesi ve İsrail'in Suriye savaş operasyonuna aktif katılımıyla ilgili haberinde; İsrail ordusunun, Suriye'nin güneyindeki 12 silahlı terörist grubu askeri teçhizatla donattığını ve onlara maddi yardımda bulunduğunu yazdı.
Dış Politika dergisi Foreign Policy, İsrail'in amacının bir taraftan IŞİD’in Suriye'nin Güneyinde yerleşmesini engellemek ve diğer taraftan da İran müttefiklerinin sınırlarına yakınlaşma ihtimaliyle mücadele etmek olduğunu iddia etti.
Bundan önce de Wall Street Journal gazetesi, İsrail'in Suriye sınırındaki Golan tepelerinde yedi farklı terörist grubu askeri teçhizatla donattığını ve Fersan El Golan’ın liderliğindeki 400 militana aylık yaklaşık olarak 5.000 dolar verildiğini yazmıştı.
Ancak Foreign Policy'nin yeni haberine göre, İsrail 2016’dan beri ‘İyi Komşu Projesi’ kapsamında sözde insani yardımların yanında silah, havan topu ve otomobil gibi birçok farklı askeri teçhizatı da üç sınır noktasından 12 isyancı gruba ulaştırıyor.
Foreign Policy şunları da ekledi: İsrail, bu isyancı grupların militanlarının her birine aylık takriben 75 Amerikan doları veriyor ve buna ek olarak başka maddi destekler de gönderiyor. İsyancılar ve yerli haber kaynaklarının iddiasına göre, bu yardımlarla karaborsadan savaş teçhizatları satın alınıyor.
Bu derginin yazdıklarına göre, isyancılar, İsrail'in bu yardımlarından sonra Tel Aviv'in Beşar Esad'a karşı Suriye Devleti'nin Güneye yaklaşmasını engellemek için açılan savaşa katılacağını umut ediyorlardı, ancak Esad güçleri ve Rusya hava kuvvetleri isyancıları püskürtme operasyonunu başlattığında bu isyancı gruplar İsrail tarafından ihanete uğradıklarını düşündüler çünkü İsrail olan biteni yalnızca izlemekle yetindi.
Dış Politika dergisinin yazdıklarına göre, İsrail'in bu adımları Suriye'deki İran hedeflerine yapılan hava saldırılarıyla eşzamanlı ve de İran üzerinde siyasi bir baskı oluşturmak amacıyla gerçekleşti.
Foreign Policy'nin haberine göre, İsrail Rejiminin Amerika'daki Büyükelçisi İsrail'in Suriye'de bulunan 12 isyancı gruba maddi ve askeri yardım yapmasına tepki gösterdi. Ancak İsrail geçtiğimiz salı günü Suriye iç savaşına müdahale etmediği iddiasını yineledi.
İsrail medyası, ordu komutanlarından naklen bu yazın ortalarında (sözde) insani yardım malzemelerinin sınırın diğer tarafına geçişinin durdurulduğunu ve İsrail’in Beşar Esad hükümetinin devamlılığını kabul ederek Rusya ile yaptığı müzakerelerde Suriye ile 1974’te imzaladıkları anlaşmaya bağlı kalma sözü verdiğini yazdı.
kudusgunu.com
Yeni yorum ekle