İmam Hamanei: Şehit Nasrallah ve Sinvar’ın Cihadı Bölgenin Kaderini Değiştirdi

Çar, 23/10/2024 - 17:04

İran İslam Devrim Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei, Şehit Seyyid Hasan Nasrullah ve Şehit Yahya Sinvar'ın bölgenin kaderini değiştirdiğini belirtti.

Welayet News  - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei, bugün ‘Fars Eyaletinin 15.000 Şehidi Kongresi’ üyeleriyle yaptığı görüşmede; bölgede yaşananları ve direnişin mücadelesini bölgenin kaderinde ve tarihinde bir değişim olarak nitelendirdi ve Siyonist rejimin 50 binden fazla masum insanı katledilmesine rağmen direnişi yenmeyi başaramadığını vurgulayarak, Batı kültür, medeniyet ve siyasetçilerinin rezil olmasını daha büyük bir başarısızlık olduğunu belirtti.

İmam Hamanei, Gazze, Lübnan ve Batı Şeria'daki bölgenin güncel durumunun tarih belirleyici olduğunu belirterek: “Eğer Şehit Sinvar gibiler son ana kadar savaş alanında bulunmasaydı ya da Şehit Seyyid Hasan Nasrallah gibi cihadı, aklı, cesareti ve fedakarlığı birleştirip sahaya çıkaran büyükler olmasaydı, bölgenin kaderi farklı bir şekilde olurdu” ifadelerini kullandı.

İslam İnkılabı Lideri, bölgedeki güncel gelişmelerin sonucunu sadece Siyonist rejimin değil, Batı medeniyeti ve kültürünün de büyük bir başarısızlığı olarak değerlendirdi ve şunları söyledi: Siyonistler, direniş gruplarını kolayca yok edebileceklerini sanıyorlardı ancak bugün 50.000'den fazla savunmasız sivilin katledilmesine ve direnişin önde gelen birçok liderinin şehit olmasına, ayrıca Amerika’dan gelen büyük miktarda para ve desteğe rağmen Dünyada onlara karşı nefret öyle arttı ki Amerikan üniversitelerinde suçlulara karşı yürüyüşler bile yapıldı. Direniş cephesi; Hamas, İslami Cihat ve Hizbullah'taki genç savaşçılar ve diğer direniş grupları aynı kararlılık ve güçle savaşıyor ki bu Siyonist rejim için büyük bir yenilgidir.

Bunu Batı kültür ve medeniyetinin en büyük başarısızlığı olarak nitelendiren İmam Hamanei şunları söyledi: 10.000 masum çocuğun iki tonluk bombalar ve her türlü silahla katledildiği bir durumda batılı siyasetçiler kılını bile kıpırdatmaması, Batılı politikacıların ve insan hakları savunucularının yalan söylediklerini ortaya çıkardı ve Batı medeniyetinin itibarsızlığını tüm dünyaya gösterdi. Bu onlar için en büyük başarısızlıktır.

İmam Hamanei, Siyonist rejimi destekleyen cepheyi şer cephesi olarak nitelendirerek şunları ekledi: Bu şer cephesinin karşısında direniş cephesi duruyor ve Allah'ın izniyle zafer o direniş cephesinindir.



Yeni yorum ekle