Guardian: Yahya Sinvar Filistin Davasının Sembolü Oldu

Pt, 21/10/2024 - 15:18

İngiliz Guardian gazetesi şunları yazdı: ‘Yahya Sinvar oyunun kurallarını değiştirmeyi başardı ve Filistinlilerin zihninde ve hafızasında Filistin davasının simgesi haline geldi.

Welayet News  - Sinvar’ın kanının son damlasına kadar gösterdiği direniş herkesi şaşırttı ve onu direnişin sembolü haline getirdi.’

Bu gazete, Hamas hareketinin kurucusu Şeyh Ahmed Yasin'in 2004 yılında Siyonist rejim tarafından camide ve tekerlekli sandalyede şehit edilmesine değinerek, onun da Gazze ve Batı Şeria'da da direnişin sembolü haline geldiğini vurguladı.

Guardian şunları yazdı: ‘Savaş sonucunda büyük yara alan Yahya Sinvar’ın naaşı, muhtemelen Arjantinli savaşçı ve doktor “Che Guevara’ya” benzetilebilir, o da Küba Devrimi'nde yer aldı ve sonunda Bolivya ordusu tarafından öldürüldü ve bu mücadelelerin simgesi haline geldi.

Sinvar’ın savaşırken şehit olması, Filistin kamuoyunun gözünde ona özel bir yer açtı, çünkü kaynaklarının kısıtlı olmasına rağmen oyunun kurallarını direniş lehine değiştirmeyi başardı.’



Yeni yorum ekle