Petrol Fiyatının 20 Dolarlık Artışı Hususunda Uyarı

Ct, 05/10/2024 - 09:06

Uluslararası enerji uzmanları Siyonist Rejim'in İran'ın petrol hatları ve rafinerilerine saldırması halinde, İran'ın petrol üretim zincirinin aksaması ile beraber küresel petrol fiyatının varil başına 10 ile 20 dolar artacağı hususunda uyarıda bulundu.

Welayet News  - Uluslararası analiz merkezlerinden Goldman Sachs analistleri bu uyarıda varil başına fiyatların 20 dolara kadar artabileceğini vurguladı.

Goldman Sachs Yatırım Bankası Cuma günü ayınladığı raporda İran petrol üretimine halel gelmesi ve kesintiye uğraması halinde petrol fiyatının 2025 yılına kadr varil barşına 10 ile 20 dolar artabileceği uyarısında bulundu.

Goldman Sachs analistleri, bir notta, "Eğer İran’ın petrol arzı 6 ay boyunca günde 2 milyon varil azalırsa ve OPEC bu üretim kaybını hemen telafi edebilirse, petrol fiyatları varil başına 90 dolara yükselebilir. Ancak OPEC bu telafiyi yapamazsa, petrol fiyatları 2025'te 90 doları geçebilir" dediler.

Bu bankanın raporuna göre, "Eğer İran’ın petrol arzı kalıcı olarak günde 1 milyon varil azalırsa, örneğin yaptırımların yoğunlaşmasıyla, OPEC'in bu eksikliği telafi etmek için üretimini kademeli olarak artırması durumunda Brent petrol fiyatı varil başına 85 dolara çıkacaktır."

Gold Sachs Yatırım bankası, Brent petrolün varil fiyatının 70 ile 85 dolar arasında işlem görmesini beklemekte ve 2023'ün son çeyreğinde petrolün ortalama fiyatının 77 dolar, 2025'te ise 76 dolar olacağını öngörmektedir. Ancak, küresel petrol arzının kesintiye uğramaması durumunda bu tahminlerin geçerli olduğu aksi takdirde 10 ile 20 dolar artış olacağı vurgulandı.



Yeni yorum ekle