Hizbullah: İsrail'in Aptalca Saldırısı Yeni Bir Savaşın Başlangıcıdır

Pa, 21/07/2024 - 08:43

Lübnan Hizbullah'ı, Siyonistlerin Yemen'e yönelik saldırısını şiddetle kınayarak, Yemen ve Filistin'e desteğin devam edeceğini ve bunun bölgesel bir savaşın başlangıcı olacağını açıkladı.

Welayet News  - Siyonist rejim ordusunun Yemen'e yönelik saldırısı ve el-Hudeyde limanındaki petrol depoları ve elektrik santrali gibi sivil tesisleri hedef alması sonucu en az 80 kişinin yaralanması üzerine, Hizbullah Hareketi bir açıklama yayınlayarak saldırıları şiddetle kınadı.

Lübnan Hizbullah Hareketi, yayınladığı bir açıklamada, saldırıyı şiddetle kınadığını ve Kudüs yolunda ve mazlum Filistin halkına ve asil direnişine yardım ederken evlatlarını kaybeden cesur ve bilge yetkililere ve şehit ailelerine başsağlığı ve taziyelerini ilettiğini belirtti.

Hizbullah Hareketi açıklamasında, saldırının Amerika'nın tam desteğiyle gerçekleştirildiğini belirtti.

Açıklamada, Siyonistlerin Yemen'e yönelik hain saldırısının, Amerika ve İngiltere'nin saldırılarının bir devamı olduğu, Filistin halkını savunmak için bölgedeki destek cephelerinin önemini doğruladığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca, "Yemen'e yönelik saldırı, Amerika ve İngiltere'nin Yemen'e yönelik saldırılarının bir tamamlayıcısıdır ve bu ülkenin yıllardır süren ablukasının devamıdır. Bu saldırı, direniş ekseninin tüm bölgedeki destek cephelerinin öneminin bir göstergesidir ve Yemen liderleri, bu düşmana ve bölgesel ve uluslararası müttefiklerine karşı caydırıcılık yaratmak için gerekli adımları atma konusunda gerekli öngörü, cesaret ve güce sahiptir." ifadelerine yer verildi.

Lübnan direnişi, son olarak Filistin halkına verdiği tarihi destekten dolayı Yemen halkına destek vereceğini vurguladı.

Yemen Sağlık Bakanlığı cumartesi akşamı yaptığı açıklamada, Siyonist rejimin el-Hudeyde şehrine yönelik hava saldırılarında ilk verilere göre 80 kişinin yaralandığını açıkladı.



Yeni yorum ekle