Zarif: Dünkü Felaketin Başlıca Suçlularından Biri Amerika'dır

Pt, 20/05/2024 - 11:39

İran Eski Dışişleri Bakanı, İran Cumhurbaşkanı'nın helikopter kazasına tepki göstererek, "Dünkü felaketin başlıca suçlularından biri, Uluslararası Adalet Divanı'nın kararına rağmen uçak ve hava taşıtları parçalarının İran'a satışını yasaklayan Amerika'dır." dedi.

Welayet News  - İran Eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, bir haber kanalına verdiği demeçte, ülkenin Cumhurbaşkanı ve beraberindekilerinin helikopter kazasında şehit olmalarıyla ilgili olarak şunları söyledi: "Yaklaşık 30 yıldır hem merhum Şehit Reisi hem de merhum Şehit Emir Abdullahiyan ile dostluk etme mutluluğuna eriştim ve bu iki aziz arasında iki ortak nokta vardı; Birincisi, 'Hz. Rıza'nın hizmetkarlarıyız.' ve İmam Rıza'nın doğum gecesinde O'nun huzuruna kabul edilme mutluluğuna eriştiler ve bu mutluluğu kendilerine tebrik ediyorum."

İran Eski Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, "İkincisi ise benim de olgu edindiğim her ikisinin de çok ihlaslı olmalarıydı. Her ikisi de son derece ihlaslıydılar ve kanaatimce bu samimiyetlerinin karşılığını şehadetleriyle aldılar. Bu acı ve üzücü olaydan dolayı başsağlığı diliyorum. Tebriz'in sevilen Cuma İmamı, saygıdeğer Doğu Azerbaycan Valisi ve şehit olan helikopter ekibinin üyelerinden dolayı başsağlığı diliyorum."

Muhammed Cevad Zarif açıklamasına şöyle devam etti: "Allah bu büyük insanları inşallah mağfiret ve rızasına nail eylesin hem ailelerine sabır versin hem de bu zor zamanlarda halkımız her zaman olduğu gibi dayanışma ve beraberlikle zor şartları atlattığı gibi, bu şartları da inşallah daha iyi bir geleceğe doğru atlatacaklardır."

İran Eski Dışişleri Bakanı, "Dün yüce Liderimizin buyurduğu gibi, bu koşullardan da geçeceğiz ve endişelenecek bir şey yok. Bütün dünyanın bir hafta içinde düşeceğimizi düşündüğü dayatılan savaşı atlattık. 72 şehit, başbakanın şehadeti, İmam Humeyni'nin vefatı, Amerika Birleşik Devletleri'nin zalimce yaptırımlarını atlattık. Dün yaşanan felaketin de başlıca suçlularından biri olan Amerika, Uluslararası Adalet Divanı'nın emrine rağmen, uçak ve hava taşıtları parçalarının İran'a satışını yasaklayarak ve İran halkının havacılık haklarından yararlanmasına izin vermeyerek, bu yaptırımlar Amerikan halkının İran halkına karşı işlediği suçların siciline işlenecektir."

İran Eski Dışişleri Bakanı, tüm bu zorluklara ve sıkıntılara rağmen, halkın direnişinin ve azminin devam ettiğini ve şu anda da tüm sıkıntılara ve zorluklara rağmen kahramanları ortaya koyan halk olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle