Arabistan ve Müttefikleri Filistin'in Yanında Durmadı

Sa, 15/05/2018 - 11:19

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı; ABD'nin Kudüs büyükelçiliğinin açılmasına gösterdiği tepkide, bugünün Birleşik Arap Emirlikleri ve Suud rejimi için skandal ve rezalet günü olduğunu belirtti.

Welayet News - Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı Muhammed Ali Husi yaptığı açıklamada; ABD'nin Kudüs büyükelçiliğinin açıldığı günü, Kudüs'ün kurban edildiği ve Suud rejimi ve Birleşik Emirliği Arapları için rezalet günü olarak niteleyerek, Yemen'e saldırının Kudüs'ü teslim etmenin hazırlık sayfası olduğunu ifade etti.

Husi, 14 Mayıs’ı Kudüs'ün Araplığının Kurban gittiği ve Siyonist düşman ile normalleşme taraftarları ile Filistin’in kurtarılışı için çalışan direnişin hesabının birbirinden ayrıldığı gün olarak niteledi.

Husi, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasının BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarının yalandan ibaret olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

Yemen Yüksek Devrim Komitesi Başkanı, ABD büyükelçiliğinin Kudüs'e taşındığı gününün Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Sudan, ABD ve de Arap Liderler Zirvesi için rezalet günü olduğunu belirtti.

Husi attığı twitinin devamında, bugünün Müslümanların ilk kıblesi olan Aksa'nın kutsallığının çalınma ve Kudüs'ün Araplığının kurban olma töreni olduğunu ifade ederek, bugün dünyanın Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Yemen'deki savaşının Kudüs'ü teslim etmenin hazırlık sayfası ve Trump'ın kararlarını kutlama anlamına geldiğini anlayıp, Suudi Arabistan ve müttefiklerinin Filistin'in mazlumluğu yanında durmadıklarının göründüğü gün olarak vurguladı.

Ensarullah Siyasi Bürosu tarafından yapılan açıklamada da, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasını şiddetle kınayarak; bugün yaşanan olayların geçici bir şantaj değil, emperyalizmin en büyük cinayetlerinden biri sayıldığı vurgulandı. Ensarullah'ın direniş hareketleri ve güçlü Filistin halkının yanında olduğunu kaydetti.

Ensarullah ayrıca, Arap ve İslam milletlerini kendi din ve kutsallarına yardım için ayaklanmaya çağırdı.

Enasrullah ayrıca; ABD'nin büyükelçiliğinin işgal altındaki Kudüs'e taşınması doğrultusunda adım atmaya devam eden alçak insanların akıbeti konusunda uyarıda bulundu.

 



Yeni yorum ekle