Siyonist Rejim Saldırılarında 9'u Çocuk 20 Filistinli Hayatını Kaybetti

Pt, 10/05/2021 - 22:38

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı İsrail'in hava saldırısında 9'u çocuk 20 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.

Welayet News  - İsrail'in Gazze'ye yönelik hava saldırısında ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı saldırıda 9'u çocuk 20 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Çocuklardan birinin 10 yaşının altında olduğu belirtildi.

İsrail ordusu ise geçtiğimiz saatlerde Gazze'de bir dizi hedefi vurduğunu doğruladı ve saldırılarda "iki roketatar, iki askeri mevzi ile 8 Hamas üyesinin hedef alındığını" ileri sürdü.

İsrail'de kabineden 'kapsamlı hava saldırısı' kararı

İsrail gazetesi Yedioth Ahronoth gazetesinde yer alan habere göre, İsrail'de bugün yapılan güvenlik kabinesi toplantısında Gazze'den roket atışlarının devam etmesi durumunda İsrail'in bölgeye kapsamlı hava saldırısı düzenlemesi kararı çıktı, kara harekatınınsa beklenmediği belirtildi.

İki saatlik toplantının ardından gazeteye konuşan bir İsrailli yetkili "Hamas'a ağır bir darbe indirilmeli ancak herkes sınırlamalarımızı anlıyor. Geniş çaplı savaş istemiyoruz" dedi.

Mısır, Katar ve BM arabulucu olacak

Öte yandan Reuters'ın haberine göre bir Filistinli yetkili Mısır, Katar ve Birleşmiş Milletler'in Hamas ile İsrail arasında arabuluculuk için Hamas lideri İsmail Haniyye ile temasta olduğunu söyledi.

ABD'den İsrail'e destek

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price ise yaptığı açıklamada Washington'un "İsrail"e yönelik saldırıları en güçlü şekilde kınadığını" ve "İsrail'in kendini savunma hakkını tanıdığını" söyledi. Price taraflara gerilimi düşürme çağrısı yaptıklarını kaydetti.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki de "İsrail topraklarına roket saldırısını kınadıklarını" kaydetti.



Yeni yorum ekle