25 Nisan 1980 Tebes Çölünde Vuku Bulan Hadise

Cu, 27/04/2018 - 22:00

Welayet News - 25 Nisan 1980 Tebes Çölünde Vuku Bulan Hadise

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم

أَلَمْ تَرَ کَیْفَ فَعَلَ رَبُّکَ بِأَصْحَابِ الْفِیلِ ﴿١﴾ أَلَمْ یَجْعَلْ کَیْدَهُمْ فِی تَضْلِیلٍ ﴿٢﴾ وَأَرْسَلَ عَلَیْهِمْ طَیْرًا أَبَابِیلَ ﴿٣﴾ تَرْمِیهِمْ بِحِجَارَةٍ مِنْ سِجِّیلٍ ﴿٤﴾ فَجَعَلَهُمْ کَعَصْفٍ مَأْکُولٍ ﴿٥﴾

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

1) Rabbin fil sahiplerine neler etti, görmedin mi?

2) Onların kötü planlarını boşa çıkarmadı mı?

3) Onların üstüne ebabil kuşlarını gönderdi.

4) O kuşlar, onların üzerlerine pişkin tuğladan yapılmış taşlar atıyordu.

5) Böylece Allah onları yenilip çiğnenmiş ekine çevirdi.

 

Tebes olayı

İran'da Amerika casusluk yuvası olan büyük elçilik Müslüman öğrenciler tarafından basılarak rehin alınması üzerine Amerikalılar Mısır hükümetiyle yaptıkları anlaşmayla rehin alınmış Amerikan casuslarını kurtarmak için Mısır Sina çölünde tatbikat yapmaya başladılar, İran’daki işbirlikcileriyle aynı zamanda Tebes çölünde Mısır'dan kalkacak uçakların iniş yapabilmeleri için hazırlıklara başlanmıştı. Zamanın hain İran Cumhurbaşkanı Beni Sadr bu işe müdahil'idi.

Aylar süren bu gizli çalışma 25 nisan tamamlanmıştı artık Sina çölünden kalkacak uçaklar Tebes çölüne inebilmeleri için hiç bir engelin kalmadığını düşünmüşlerdi. Çünkü İran havasahasını kontrol eden radarlar kapatılmıştı, rahatlıkla giriş yapma imkanı elde etmişlerdi. 25 nisan 1980 sabahı İran'ın belli merkezlerine saldırma ve rehinleri kurtarma için bütün hazırlıklar yapılmışdı. Bu olayda en büyük rolü içte ki munafikların hedefin de İslami hükümeti düşürme arzusu vardı. Bu nedenle ellerinden gelen tüm imkanları Amerikanın emrine sunmuşlardı. Bütün haberleşme istasyonları kapatılmış artık yapacakları eyleme mani olacak hiç bir engelin olmadığı kanaatındaydılar.

Bu gafil İnsanlar Allah’ın sonsuz kudretini bilmedikleri veya inanmadıkları için adeta zaferin kapının önünde olduğunun aşkını yaşamaktaydılar.

Tarihte ki Fil ordusunu Ebabil kuşları vasıtasıyla nasıl helak edildiğini unutmuşlardı. Tarih yeniden tekerrür ederek bu kez Ebabil kuşları yerine Kum taneleriyle helak olan Amerikanın güçlü ordusu çok sayıda uçak ve helikopterlerini geride bırakarak İran'dan alelacele kaçma zorunda kaldılar. İlahi kudretin karşısında hiç bir gücün duramıyacağını Tebes olayıyla kanıtlanması inanmış Müminlere yeniden hayat vermiştir. Zalim ve Munafık insanlarada umutsuzluğu ve korkuyu yaşatmıştır. Yaşamakta olduğumuz bugün süper güçler kabul edilen Batı yeni teknolojik silahlarıyla Suudi Arabistana destek vererek Yemen’e yapmış oldukları saldırılar karşısında aciz durumdalar. Bu olay İlahi bir kudrete işaret ederek , Allah Yemen Mücahitlerine Müslümanları yardım etmeye davet etmektedir.

Velayet çizgisinde olan Müslümanlar dünyanın her yerinde Allah’tan almış oldukları manevi destekle dünya müstekbir ve zalim güçler karşısında izzetli duruş sergilemekteler. Bunların bu manevi duruşları karşısında Amerikan ordusunun Tebes çölünde ki uğradıkları hezimet karşısında bütün uçaklarını ve teknolojik savaş aletlerini bırakarak içteki munafık dostlarıyla birlikte firar ettikleri gibi en yakın zamanda İslam beldelerini bırakıp firar edecekler.

İmam Humeyni’nin devrimiyle yeniden ihya edilen Velayet anlayışı bütün İslam beldelerinde var olan emperyalist güçlerin ve onlara yataklık yapan munafık liderlerin ve yöneticilerin bi iznillah firar edecekleri gün yakın olacaktır. Her nekadar güçlü görüntüleriyle Allah'a tevekkülü az olan Müslümanların kalbine korku yaratsalar da düşmanın yenilgisinin işaretleri gün geçtikçe görünmektedir. Çünkü takınmış oldukları tavır ve davranışlarıyla yüzlerinde ki korku Müminler tarafından okunmaktadır.

Müminler bunların saldırgan eylemleri karşısında izzetli duruş sergiliyerek ezilmekte olan mazlum ve mustazaaf halklara özgürlük müjdesi vermekteler ayrıca Müslümanların izzetli duruşu ezilmekte olan mazlum ve mustazaf milletlere" kalkınız, kıyam ediniz ,gasp edilmiş haklarınızı dişlerinizle ve tırnaklarınızla sökerek müstekbilerden alınız" çağrısını yapmaktalar.

25 Nisan 1980'de gerçekleşen Tebes olayı hiç bir insani müdahele olmaksızın Amerikanın güçlü ordusunu hazimete uğramasından ders alarak Allah Müminleri İlahi manevi bir ilişkiye girmeye davet etmektedir. Tebes olayı eşsiz bir İslami devrimi gerçekleştiren İmam'ı ümmet İmam Humeyni desteğini Allah’tan aldığını kanıtlamıştır.

Welayet News

 



Yeni yorum ekle