Hizbullah: Trump’ın tehditleri içi boş tehditlerdir

Cu, 13/04/2018 - 14:52

Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı, Trump’ın tehditlerinin içi boş tehditler olduğunu diyerek, Amerika’nın olası Suriye saldırısına tepki gösterdi.

Welayet News - Katıldığı bir televizyon programında ABD Cumhurbaşkanı Donald Trump’ın Suriye’ye askeri saldırı tehditlerine tepki gösteren Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, “Amerika Cumhurbaşkanı Trump’ın değişik ülkelere karşı yürüttüğü faaliyetler incelendiğinde bu tehditlerin içi boş ve daha çok normal sonuçlara yol açan tehditler olarak görüldüğünü, Amerika ve Kuzey Kore arasında gerilim yükseldiğinde de her keste bir dünya savaşının başlayacağı beklentisi vardı ama her iki ülkenin müzakereye gittiğini” belirtrek, şöyle dedi: “Amerikalı yetkililer ve kurumlar Trump’ın Suriye’ye yönelik  aldığı son tutumları karşısında hayrete düşmüşlerdir. Biz de bu belirsiz ahval içinde Amerika ve Rusya arasında doğrudan bir savaşın çıkmasını uzak bir ihtimal olarak görüyoruz ama her halükarda, ABD Cumhurbaşkanı Trump’ın kafasında neyin geçtiğini Allah’tan başka kimse bilmiyor”.

“Hizbullah’ın açıktan Amerika ve Siyonist rejimin olası Suriye saldırısına girmeye eğilimli olmadığını anacak değişik seçeneklerin masa üzerinde durduğunu” ifade eden Lübnan Hizbullah’ı Genel Sekreter Yardımcısı, devamla şunları belirtti: “Hizbullah muhtemel bir meseleyle ilgili medyada süren münakaşalara girmek istemiyor ama Siyonist rejim olası bir savaşta Hizbullah’ın vereceği tepkinin farkındadır. Trump ve Netanyahu akıllarını yitirdikleri zaman ancak bölge geniş kapsamlı bir savaşa girecektir.

Siyonist rejimin savaş uçaklarının Suriye’ye saldırı için Lübnan hava sahasını kullanması, bu ülkenin hava sahasının açık ihlali sayılıyor. Lübnan devleti ve ilgili yetkililer İsrail’in bu girişimine karşı tepki vermeleri gerekir”.

İran’ın Suriye’deki varlığının Suriye yönetiminin izni dahilinde gerçekleşen yasal bir mesele olduğunu belirten Şeyh Naim Kasım, “Siyonist rejimin T-4 havaalanına saldırısının Suriye ve İran’a yapılan bir saldırı sayıldığını ve sınırlarını bilmediğim birçok sonucu olacağını” sözlerine ekledi.

Welayet News



Yeni yorum ekle