İsrail İle Her Türlü Normalleşmeyi Reddediyoruz

Çar, 04/04/2018 - 10:36

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), İsrail ile Filistin arasındaki her türlü normalleşmeyi reddettiğini duyurdu.

Welayet News - Hamas, İsrail ile Filistin arasında olması istenen her türlü normalleşme adımını reddettiğini duyurarak, Arap dünyasına normalleşme sürecini durdurma çağrısında bulundu.

Hamas, Filistinlilerin düzenlediği 'Büyük Dönüş Yürüyüşü'nde yaşananları hatırlatarak, normalleşmeyi isteyen ülkelerin İsrail’i suça teşvik ettiğini söyledi.  Kaynak: Hamas, İsrail ile normalleşmeyi reddediyor.

Hamas bu konuda yaptığı yazılı açıklamada ayrıca, Hamas'ın davasına destek verenlerin şerefli duruşlarını takdir ederek, Filistin topraklarında siyonist rejimin varlığının kabullenilmesi karşısında her zaman bir engel olana Müslüman ve Arap halkların her zaman ilişkilerin normalleştirilmesine karşı olduklarını ve bundan böyle de bu muhalefetlerini sürdüreceklerini bildirdi.

Suudi rejimi Veliahdi Muhammed Bin Salman Amerika'da yayınlanan Atlantik dergisine yaptığı açıklamada, Nakba (Toprak) günü eşiğinde siyonist İsrail rejiminin gayri meşru varlığını takdir ederek, İsraillilerin kendi vatanlarını korumaya haklarının olduğunu iddia etmişti.

Başta Suudi Arabistan olmak üzere bir kaç Arap rejimi son dönemde siyonist İsrail rejimi ile ilişkilerinin alenileştirmiş bulunmaktalar.

 



Yeni yorum ekle