​ABD: Kanıta gerek yok, İngiltere'nin söylediğine inanırız

Per, 29/03/2018 - 00:53

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Rusya'yı suçlamak için kanıtın olmadığını, bunun için müttefiki Londra'nın sözünün yeterli olduğunu açıkça ifade etti.

Welayet News - Nauert, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Rusya ilişkileri geliştirmek istiyorsa, saldırıdaki sorumluğunu kabul edip saldırgan davranışları bırakmalı. Rusya'nın bu saldırının arkasında olduğunu kesinlikle biliyoruz. İngiltere ‘kanıtım var, Rusya'nın sorumlu olduğunu biliyoruz' diyorsa, bizim onlara inanmak için her türlü sebebimiz olur" dedi.

Kommersant gazetesi İngiltere'nin yabancı büyükelçilere gösterdiği ve Rus diplomatların sınırdışı edilmesi kararlarını tetikleyen 6 sayfalık ‘gizli sunumu' yayınladı. ‘Kanıt' olarak gösterilen sunumda Skripal olayıyla ilgili Moskova'ya yöneltilen suçlamalar yer alırken, kamuoyunun bildiğinden farklı bir bilgiye yer verilmedi. "Olaydan Rusya'nın sorumlu olduğuna hiç şüphemiz yok" ifadelerinin kullanıldığı sunumda, alınan kararların da çıkarımlar üzerinden alındığı anlaşıldı.

İngiltere Başbakanı Theresa May de konuyla ilgili ilk açıklamasında olaydan ‘büyük ihtimalle' Rusya'nın sorumlu olduğunu söylemişti.

 



Yeni yorum ekle