Amerika'nın Planı Başarısızlığa Uğramaya Mahkum

Çar, 05/06/2019 - 14:46

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı Yayha Sinvar, Yüzyılın Anlaşması olarak bilinen Amerika'nın Ortadoğu'daki barış planının başarısızlığa uğramaya mahkum olduğunu belirterek, Filistinlilerden bu plana karşı birlik ve beraberlik içinde olmalarını istedi.

Welayet News - El-Meyadin haber ajansının bildirdiğine göre, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı Yayha Sinvar; "Mescid'il Aksa'daki çatışmalar, Filistin halkının Kudüs'e ve Mescid'il Aksa'ya bağlı olduğunun göstergesidir ve bizim en büyük bayramımız Mescid'il Aksa'da olacaktır." açıklamasında bulundu.

Geçtiğimiz gün aynı fikirdeki Filistinli gruplarla "Yüzyılın Anlaşmasına Karşı Birlik Ve Beraberlik" adıyla yaptığı toplantıda konuşan Yahya Sinvar, İsrail ile ilişkilerin normalleşmesi propagandalarının ve siyonistlerin reklamını yapan Arap televizyon kanallarının arttığını belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı Yayha Sinvar; "İsrail uzaktan uzağa kendine duvar örüyor; o halde bazı Arap düzenleri kimin rızasını istiyor ve kiminle ilişkileri normalleştirmek istiyorlar!? Bu, örümceğin evinden daha dayanıksızdır." dedi.

Yayha Sinvar, Yüzyıl Anlaşması projesine, komplolara ve Bahreyn konferansına karşı çıktıklarını belirterek şöyle dedi: "Bu komplo başarısızlığa uğramaya mahkumdur."

"Yüzyılın Anlaşması"nın ilk aşaması olacak olan Bahreyn Konferansı, 25-26 Haziran tarihleri arasında Manama'da yapılacak ve Filistin topraklarına yatırım yapılması ve düşük gelirli Filistinlilere borç verilmesi hedeflenmektedir.

Yayha Sinvar; "Biz, Yüzyılın Anlaşması'na karşı koymak için bölge halklarından tek ses ve birlik-beraberlik içinde olmalarını istiyoruz. Bizim umudumuz bölge halkı içindir ve biz, yalnız savaştığımızı hissediyoruz. Milletimizden çok beklentimiz var." diye belirtti.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı, Yüzyılın Anlaşması ile ilgili en tehlikeli şeyin, Batı Şeria’nın ortadan kaldırılması ve İsrail’e eklenmesi olduğunu belirterek uyarıda bulundu. Filistin Ulusal Yönetimi başkanı ve Fetih Hareketi lideri Mahmud Abbas'tan Gazze Şeridi'ne gelmesini isteyerek, çatışmaların karanlık sayfasını sonlandırmaya ve Yüzyılın Anlaşması'na karşı çıkmaya çağırdı.

Yayha Sinvar ayrıca, ülkeyi ve Filistin direnişini desteklediği için İran İslam Cumhuriyeti'ne teşekkür etti ve tüm İslam ve Arap ülkelerinden, İran gibi mal ve silahlarla direnişi desteklemelerini istedi.



Yeni yorum ekle