Siyonist Mahkeme 700 Filistinlinin Sürgününü Onayladı

Ct, 24/11/2018 - 09:03

İsrail Yüksek Mahkemesi Kudüs'ün güneyindeki Silvan beldesinde yer alan Batnu'l-Heva mahallesi ahalisinin verdiği dilekçeyi reddederek Atirat Kohenim adlı yahudi yerleşimi derneğinin 700 kadar Filistinlinin sürgünü işlemini devam ettirmesine onay verdi.

Welayet News - İsrail Yüksek Mahkemesi Kudüs'ün güneyindeki Silvan beldesinde yer alan Batnu'l-Heva mahallesi ahalisinin verdiği dilekçeyi reddederek Atirat Kohenim adlı yahudi yerleşimi derneğinin 700 kadar Filistinlinin sürgünü işlemini devam ettirmesine onay verdi.

Mahkeme dün vermiş olduğu kararda Filistinlilerin evlerinin, yahudilerin 1948 işgalinden önce sahip oldukları arazilerin üstüne kurulmuş olduğu iddiasında bulundu. Mahkemenin bu kararı ise yargıçlar kurulunun adı geçen siyonist örgütün bu toprağa el koyma konusunda dayandığı gerekçelerin çeşitli şüpheler içerdiği, toprağın bu örgüte verilmesinin yasallığı konusunda önemli soru işaretlerinin bulunduğuna dair raporuna rağmen verilmiş durumda.

1948 Arapları sitesinin yayınladığı habere göre, işgal mahkemesine verilen dilekçede Batnu'l-Heva mahallesinden 104 kişinin imzası bulunuyordu. Kudüs'ün yahudileştirilmesi için çalışan siyonist örgüt Atirat Kohenim ise buradaki Filistinli ailelerin sürgün edilmesi için talepte bulunmuştu.

SİYONİSTLER KUDÜS’ÜN DOĞUSUNDA 20 İŞYERİNİ YIKTI

Öte yandan, işgal askerleri bugün işgal altındaki Kudüs’ün doğusunda yer alan Şufat Mülteci Kampında 20 işyerini yıktı.

İşgal güçleri sabah saatlerinde ağır araç ve yıkım ekibiyle kampa girerek ruhsatsız olduğu iddiasıyla işyerlerini yıktı.

Kaynaklar, yıkım esnasında keskin nişancıların evlerin çatılarına çıktıklarını, halkın direniş göstermesini önlemek için de bazı askerlerin cadde ve sokakları tuttuğunu belirtti.

Kaynaklar işgal güçlerinin dün yıkım kararlarını tebliğ etmesi üzerine işyeri sahiplerinin komşu ve çevre sakinlerinin yardımıyla eşyalarını dışarı çıkardığını belirterek, yapılan yıkımlar sonucu birçok ailenin zarar gördüğünü ifade etti.

Ayrıca, Kudüs'teki işgal belediyesi ABD büyükelçiliğine alanını 700 m2 genişletmesi için ruhsat verdi.

ABD yönetimi geçtiğimiz Ekim ayında da çoğunlukla Filistinlilerin kullandığı Kudüs Başkonsolosluğu'nu kapatacağını ve onun yerine büyükelçilik binasında ayrı bir birim oluşturacağını açıklamıştı.

Bunun yanı sıra, işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yıkım kararı dünya gündemine de taşınan işgal altındaki Doğu Kudüs kırsalındayer alanHan el-Ahmer bölgesinin yakında tahliye edileceğini söylemişti.

Netanyahu, Likud Partisi'nin oturumunda, Han el-Ahmer konusuna değinmiş, Ekim ayında yıkımın ertelendiğini açıklayan Netanyahu, tahliyenin çok yakında gerçekleşeceğini belirtmişti.

Haaretz gazetesinde yer alan habere göre, hükümetin bu konuda hazırlıklarını sürdürdüğünü dile getiren Netanyahu, tahliye vaktine ilişkin "Ne zaman yapılacağını söylemeyeceğim." ifadesini kullanmıştı.

Gelişmelerle ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas Sözcülerinden Abdullatif Kanu, “İşgal belediyesinin Şufat Mülteci Kampında dükkanları yıkması ve Netenyahu’nun Han Yunus’un yıkılmasına yönelik tehditleri Kudüslülerin kovulup, mallarına el konulması, adres ve isimlerin değiştirilmesi ve Kudüs’ün Yahudileştirilmesini hedeflemektedir. Bu, Kudüslülerin ırkçı adımlar karşısında daha sağlam durmalarını gerektirir” ifadelerini kullandı.

 



Yeni yorum ekle