Darbe Korkusu Kral Salman ve Oğlunu Ülkeye Hapsetti

Cu, 07/07/2017 - 15:02

Suudi Arabistan’ın gizli twitter hesaplarından ‘müctehit’, Suudi Arabistan kralının ülkede her an bir darbenin gerçekleşmesi ihtimalinden ötürü Almanya’da düzenlenecek G 20 toplantısına katılmaktan son anda vazgeçtiğini yazdı.

Welayet News - Suudi Arabistan Kralı Selman’ın Hamburg’da yapılacak G20 Zirvesi’ne katılmaktan vazgeçtiği bildirildi.

Suudi Kral’ın ülkede yaşanan kriz ve darbe ihtimali, ayrıca Katar krizi nedeniyle G20’ye katılmayacağı tahmin ediliyor.

Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz el-Suud ve oğlu veliaht prense Muhammed bin Selman’ın 7-8 Temmuz tarihlerinde Almanya’nın Hamburg kentinde yapılacak olan G20 Zirvesi’ne katılmayacağı bildirildi. Oysa daha önce bu toplantıya katılacakları bildirilmişti.

Suudi Arabistanlı meşhur siyasi aktivist Müçtehit, Suudi kralı Salman ve oğlu Muhammed’in, ülkede her an askeri bir darbe gerçekleşmesinden büyük tedirginlik duyduklarını ve bunun için de Alman G 20 oturumuna katılmaktan vazgeçtiklerini bildirdi.

Alman Federal Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert Pazartesi günü Berlin’de yaptığı açıklamada, Kral Selman’ın G20’ye katılmayacağının resmen bildirildiğini belirtti. Ancak Seibert, Selman’ın neden katılmayacağına dair açıklama yapmadı.

Suudi kralı Salman geçen hafta darbe benzeri bir girişimle Veliaht Muhammed Bin Nayef’i tüm görevlerinden azlederek oğlu Muhammed’i ülkenin yeni veliahdi olarak atadığını açıklamış ve bununla da ülkede var olan ihtilaf ve anlaşmazlıklar perde arkasında had safhaya çıkmıştı.

parstoday

 



Yeni yorum ekle