Katil İsrail, Lübnan'da Gazetecileri Hedef Aldı

Cu, 25/10/2024 - 11:45

Lübnan basınına yansıyan haberlere göre, Siyonist İsrail, güneydeki Hasbiya bölgesinde gazetecilerin kaldığı misafirhaneyi hedef aldı. Saldırıda üç gazetecinin hayatını kaybettiği bilgisi verildi.

Welayet News  - Katil İsrail ordusunun Lübnan'ın güneyindeki Hasbiya'ya düzenlediği saldırıda üç gazetecinin hayatını kaybettiği bildirildi. Lübnan merkezli Al Mayadeen kanalı, saldırıda kameraman Ghassan Najjar, Al Mayadeen için çalışan mühendis Mohamed Reda ve Hizbullah'ın Al Manar kanalı için çalışan bir kameramanın yaşamını yitirdiğini aktardı.

Reuters haber ajansının aktardığına göre, olay yerindeki basın mensupları, üç gazetecinin uyuduğu bungalovun doğrudan hedef alındığını anlattı.

Al Mayadeen kanalının direktörü Ghassan bin Jiddo, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, "İşgalcinin gazetecilerin konutunu hedef alması kasıtlıydı; Arap kanallarından yaralı gazeteciler de bulunuyor" ifadelerini kullandı. Açıklamada, saldırıdan tamamıyla İsrail güçlerinin sorumlu tutulduğu ifade edildi.

Söz konusu saldırı, Siyonist İsrail'in başkent Beyrut'un güneyindeki Al Mayadeen'in bürosuna saldırı düzenlemesinden 24 saat sonra yaşandı. Lübnan Sağlık Bakanlığı'nın açıklamasına göre, bu saldırıda da bir kişi ölmüş, aralarında bir çocuğun da bulunduğu beş kişi yaralanmıştı.



Yeni yorum ekle