İmam Hamanei :Aksa Tufanı son derece doğru bir hareketti

Cu, 04/10/2024 - 12:46

Devrim Lideri İmam Hamanei İmam Humeyni Musallası’nda gerçekleştirdiği Cuma hutbesinin ilk kısmını gerçekleştirdi.

Welayet News  - Devrim Lideri İmam Hamanei bugün Cuma hutbesinde konuşmasına İslam Ümmetinin birlik olması gerektiği vurgusu ile başladı. Devrim Lideri, Filistin’deki, Suriye’deki, Lübnan’daki, Yemen’deki düşmanın emir komuta zincirinin aynı olduğunu belirterek bu düşmanın İslam dünyasının düşmanı olduğunu vurguladı.

İmam Hamanei hutbesine şöyle devam etti: Onların siyaseti fitne ve ayrılık çıkarmaktır. İslam Ülkelerinde bunu uygulamaya koydular ve devam ettirmeye çalıştılar. Bu şekilde Müslümanların kalplerine ümitsizlik salmak istediler. Ancak halklar uyandı. Belirmek istediğim şu: ‘Müslümanlar düşmanların karşısında durabilirler oyunlarını bozabilirler’

Direniş Cephesi’nin kendi topraklarını savunduğunu belirten Devrim Lideri: Filistinliler kendi topraklarını savunuyorlar. Kimse onlara topraklarını savundukları için suçlayamaz Lübnan halkı kendi topraklarını savunuyor. Uluslararası hukuk, akli temleler ve vicdan bunu gerektir.

İmam Hamanei, Sadık Vaad-2 operasyonunu ‘muhteşem’ olarak nitelendirerek şunları söyledi: Silahlı Kuvvetlerimizin yaptığı operasyon tamamen meşru ve kanuni bir haktır. Bütün ülkelerin kendi topraklarını savunma hakkı vardır. Biz geri adım atmayacağız aynı zaman da rehavete de kapılmayacağız.

İmam Hamanei Cuma hutbesinin ikinci kısmını Arapça olarak gerçekleştirdi. Konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Şehit Nasrallah'ın sevgisi Lübnan, İran ve Arap ülkelerinin ötesindeydi

Kardeşim, canım ve gururum, İslam aleminin sevgili yüzü, bölge milletlerinin güzel dili, Lübnan'ın parlayan mücevheri Sayın Seyyid Hasan Nasrallah'ı anmayı gerekli hissettim. Tahran'da Cuma namazlarında ona salat ve selam olsun.

Bu vaazın muhatabı bütün İslam alemi olmakla birlikte aziz Lübnan ve Filistin milletinin de özel bir yeri vardı. Sevgili Seyyid’in şehadeti hepimizi üzdü. Bu büyük bir kayıptır ve derin bir üzüntü içerisindeyiz. Elbette yasımız bunalım, sıkıntı ve umutsuzluk anlamına gelmiyor. Bu Hüseyin bin Ali’ye (sav) olan yasın cinsindendir. Canlandırıcı, öğretici, motive edici ve umut vericidir.

Seyyid Hasan Nasrallah'ın bedeni aramızdan gitti ama onun gerçek kişiliği, ruhu, yolu ve etkileyici sesi hala aramızdadır ve olacaktır. O, baskıcı ve yağmacı şeytanlara karşı direnişin en yüksek bayrağıydı. Güzel bir dil ve mazlumların cesur bir savunucusuydu. Savaşçılar ve hak arayanlar için bir cesaret kaynağıydı. Ona duyulan sevgi ve etkinliği Lübnan, İran ve Arap ülkelerinin ötesine geçmişti; Artık onun şehitliği bu etkiyi artıracaktır.

Onun, siz Lübnan'ın sadık halkına, dünya hayatındaki en önemli sözlü ve pratik mesajı, İmam Musa Sadr, Seyyid Abbas Musevi ve diğerleri gibi önemli şahsiyetlerin kaybından dolayı hayal kırıklığına uğramamak ve üzülmemektir. Mücadele yolunda tereddüt etmeyin; Çabanızı ve gücünüzü artırın, dayanışmanızı ikiye katlayın, İnanç ve güveni güçlendirerek saldırgan düşmana direnin ve onu mağlup edin.

Azilerim! Lübnan'ın sadık milleti! Hizbullah ve Emel'in tutkulu gençliği! Çocuklarım! Bugün Şehit Seyyidimiz milletinden, direniş cephesinden ve tüm İslam ümmetinden bunu istiyor.

Habis düşman, Hizbullah'ın, Hamas'ın veya İslami Cihad'ın güçlü örgütlerine ve diğer mücahit direnişçilere ciddi zarar veremeyeceği için suikast, yıkım, bombalama, sivil öldürme ve silahsız insanların acı çekmesini zaferinin bir işareti olarak görüyor. Sonuç nedir? Bu davranışın mahsulü, öfkenin yoğunlaşması ve insanların motivasyonunun artması, erkeklerin, generallerin ve liderlerin ve daha fazla canını ortaya koymasını sağlaması ve vampir kurdun boğazının daha fazla sıkılması ve son olarak da onun utanç verici varlığının, Allah'ın izniyle, varoluş sahnesinden kaldırılması olacaktır.

Azizlerim! Kederli kalpler, Allah'ı anmakla ve O'ndan yardım dilemekle teselli bulur; Harabeler onarılacak ve sabrınız ve azminiz şeref ve haysiyet getirecektir.

Sevgili Seyyid, otuz yıldır çetin bir mücadelenin başındaydı; Hizbullah'ı adım adım yukarı taşıdı: Allah, içlerinden iman edip salih amellerde bulunanlara mağfiret ve büyük bir mükâfat vaad etmiştir.

Seyyid'in planıyla Hizbullah, adım adım, sabırla, mantıkla ve doğallıkla büyümüş, çeşitli zamanlarda Siyonist rejimi geri çekilmeye zorlayarak, düşmanlarına "Rabbinin izniyle meyvesini verir" diyerek varlığını göstermiştir.

Hizbullah gerçek anlamda "Şecereyi Tayyibedir". Hizbullah ve onun kahraman ve şehit lideri, Lübnan'ın tarihi erdemlerinin ve kimliğinin özüdür.

Yaralı Lübnan'ı anmak bizim ve tüm Müslümanların görevidir. Hizbullah ve şehitlerin Seyyidi, Gazze'yi ve Mescid-i Aksa Cihadını savunarak, gaspçı ve baskıcı rejime darbe vurarak, tüm bölgeye ve tüm İslam alemine hayati hizmet yolunda bir adım attı.

Amerika ve müttefiklerinin, gaspçı rejimin güvenliğini korumaya güvenmeleri, rejimi bu bölgenin tüm kaynaklarını ele geçirmek ve onu büyük küresel çatışmalarda kullanmak için bir araç haline getirmeye yönelik ölümcül politikanın bir örtüsüdür. Onların politikası, rejimi bölgeden Batı dünyasına enerji ihraç eden ve Batı'dan bölgeye mal ve teknoloji ithal eden bir kapı haline getirmektir.

Bu da gaspçı rejimin varlığının ve tüm bölgenin ona bağımlılığının garanti altına alınması anlamına geliyor. Rejimin direnişçilere yönelik acımasız ve acımasız davranışı, böyle bir duruma olan açgözlülükten kaynaklanmaktadır.

Bu gerçeklik bizim, herhangi bir kesimden, herhangi bir kişinin rejime yönelik her saldırısının, tüm bölgeye ve tüm insanlığa bir hizmet olduğunu anlamamızı sağlıyor.

Elbette ki bu Siyonist ve Amerikan rüyası sahte ve gerçekleşmesi mümkün olmayan bir hayaldir. Rejim, yeryüzünden sökülen ve ilahi hakikate göre yeri olmayan şeytani bir ağaçtır. Bu rejim habistir, köksüzdür, yapaydır, istikrarsızdır ve yalnızca Amerikan desteğiyle ayakta kalabilmiştir; Bu da uzun sürmeyecek.

Bu iddianın açık nedeni, düşmanın bir yıldır, Gazze ve Lübnan'da milyarlarca dolar harcayarak ve ABD ile diğer bazı Batılı hükümetlerin topyekûn yardımıyla, kuşatılmış ve her türlü dış yardımdan men edilmiş Allah yolundaki savaşçıların karşısında yenilmesidir.

Ve onların tek sanatı evleri, okulları, hastaneleri ve sivilleri bombalamak! Bugün Siyonist suç çetesi, Hamas ve Hizbullah'a karşı hiçbir zaman kazanamayacakları sonucuna varmış durumda.

Lübnan ve Filistin'in direnen halkları! Cesur savaşçılar, sabırlı insanlar! Bu şehitlikler, yerde dökülen bu kanlar hareketinizi zayıflatmıyor, aksine güçlendiriyor. İslami İran'da, bir yılın yazında, birkaç seçkin şahsiyetimiz suikasta kurban gitti. Bunların her biri ulusal veya yerel düzeyde devrimin temel direkleri olarak görülüyordu ve bunların kaybı kolay bir şey değildi; Ancak devrim durmadı, geri çekilmedi, aksine hızlandı.

Bölgedeki direniş bugün de bu tanıklıklarla geri adım atmayacak. Direniş kazanacak.

Gazze'deki direniş dünyanın gözünü kamaştırdı; İslam'a şeref verdi. Gazze'de İslam, göğsünü her türlü kötülük ve pisliğe karşı siper etmiştir. Bu duruşu kutsamayan, zalim ve kan emici düşmanına lanet etmeyen özgür bir tek insan yoktur.

Aksa Tufanı, Gazze ve Lübnan'ın bir yıllık direnişi, gaspçı rejimi en önemli kaygısının varlığını korumak olduğu bir noktaya getirdi. Yani bu rejimin ilk kurulduğu yıllardaki kaygılarının aynısı. Bu, Filistin ve Lübnan'daki savaşçıların mücadelesinin Siyonist rejimi yetmiş yıl geriye döndürebildiği anlamına geliyor.

Bu bölgedeki savaşın, güvensizliğin ve geri kalmışlığın temel nedeni "Siyonist rejimin varlığı" ve bölgede barış ve huzuru aradığını iddia eden yabancı devletşlerin varlığıdır. Bölgenin temel sorunu dış müdahaledir. Bu bölgenin hükümetleri burada barışı ve sağlığı tesis edebilirler. Bu büyük ve kurtarıcı hedef için "milletlerin" ve "devletlerin" çaba ve mücadelesi gereklidir. Bu yolda Allah, yola revan olanların yanındadır ve elbette Allah onları mağlup etmeye kadirdir.

Allah'ın selamı şehit lider Nasrallah'ın, şehit kahraman Heniye'nin ve gururlu komutan Kasım Süleymani'nin üzerine olsun.



Yeni yorum ekle