HAMAS'tan Amerika'nın Gazze'ye Karşı Açlık Savaşındaki İşbirlikçiliğine Tepkisi

Per, 26/09/2024 - 15:54

Hamas, işgal rejiminin Gazze halkına karşı yürüttüğü açlık savaşında ABD dışişleri bakanı ve Amerikan başkanının suç ortaklığının ortaya çıkmasının, ABD'nin on binlerce Filistinlinin doğrudan ve dolaylı olarak öldürülmesinden sorumlu olduğunu ispatladığını uluslararası kurumların da sorumlu hale geldiğini açıkladı. 

Welayet News  - Filistin Hamas hareketi, Amerikan internet sitesi ProPublica'nın, ABD'nin Siyonist rejimle Gazze halkını aç bırakma konusunda suç ortaklığı yaptığına ilişkin raporuna tepki olarak, Amerikan gizli bilgilerinin ifşa olunmasının ABD Dışişleri Bakanı "Anthony Blinken"ın suç ortağı olduğunu gösterdiğini açıkladı. Bu ülkenin başkanı Joe Biden'ın da, işgalci rejimin Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkını açlığa mahkum ettiği gerçeğini kasıtlı olarak gizlemeye çalıştığı da vurgulandı ve "Amerikan hükümetinin ve Biden'ın bizzat Filistin halkına karşı yürütülen soykırım savaşındaki suç ortaklığı aşikar" vurgusunda bulunuldu. 

Hamas'ın bu yöndeki açıklamasında şu ifadelere de yer verildi: "Amerikan internet sitesinde yayınlanan rapor, Blinken'in insani yardımların Gazze'ye girmesini engellendiği gerçeğini Kongre'den gizlediğini ve bunun işgalci rejimin ordusuna silah tedarikini etkileyeceğinden korktuğunu gösteriyor."

Bu hareket şunları da ekledi: "Blinken'in bu suç teşkil eden davranışı, Amerikan Kongresi ve bu ülkenin yargı kurumlarının temsilcilerinin, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı'nın binlerce Filistinlinin doğrudan ya da dolaylı olarak öldürülmesine yol açan bu suçu hakkında gerekeni yapmasını gerektirmektedir. Amerikan silahları aracılığıyla öldürülmesi ya da Siyonistlerin suç ortaklığı yoluyla Filistin halkının aç bırakılması şeklindeki cinayetler araştırılmalı. "

Hamas, aç bırakma ve temel haklardan mahrum bırakma politikasının, gaspçı Siyonist rejimin sürdürdüğü bir suç olduğunu ve insan haklarının en temel kurallarını ihlal ettiğini vurguladı.

Bu hareket ayrıca, başta Uluslararası Ceza Mahkemesi olmak üzere uluslararası yargı kurumlarından bu raporları ciddiye almalarını ve Gazze Şeridi'nde Filistin halkına karşı başlatılan kıtlık ve açlık savaşının işbirlikçisi olan Amerika ve Blinken'e karşı yasal işlem başlatmalarını talep etti.

Daha önce Amerikan ProPublica internet sitesi bir belgede Anthony Blinken'in işgal rejiminin Gazze Şeridi'ndeki eylemleri hakkında Kongre'ye yalan söylediğini ortaya çıkarmıştı.



Yeni yorum ekle