Devrim Liderinden Ümmet İnşası Çağrısı: İslam dünyası vahdetle Siyonist rejimi yok edebilir

Ct, 21/09/2024 - 20:32

İslam İnkılabı Lideri, Vahdet Konferansı’nda İslam ülkelerinin büyükelçileri ve temsilcileri ile bir araya gelerek görüştü.

Welayet News  - Devrim Lideri Rehber Hamanei, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (sav) ve İmam Caferi Sadık’ın doğum yıl dönümlerine denk gelen Vahdet Haftası münasebetiyle düzenlenen 38. Vahdet Konferansı’nda çeşitli İslam ülkelerinde büyükelçiler ve temsilcilerle bir araya gelerek bir konuşma gerçekleştirdi: Müslümanlar, içlerindeki güçle, şeytani kanser tümörü Siyonist rejimi Filistin'den temizleyebilir ve Amerika'nın bölgedeki baskı ve işgalini yok edebilir’ dedi.

Peygamber Efendimiz (sav) ve İmam Cafer Sadık'ın (as) doğum yıldönümlerini kutlayan Devrim Lideri  İslam Peygamberi'nin (as) doğumunun, peygamberliğin sonu olması yani insan mutluluğunun son ve eksiksiz versiyonunun sunulması anlamına geldiğini belirtti: İlahi peygamberler tarih boyunca insanlık kervanının hareket liderleridir. Yol gösteriyorlar ve fıtratı, düşünce ve bilgelik gücünü uyandırarak, insanlara muhakeme gücü verirler.

Devrim Lideri İmam Hameni İslam Ümmeti olabilmenin önemine vurgu yaptılar: İslam ümmetinin oluşmasıyla Müslümanlar, içlerinde bulunan güçle şeytani kanser tümörü Siyonist rejimi Filistin'den temizleyebilir ve Amerika'nın bölgedeki saldırıları ve zorba nufuzunu ortadan kaldırabilirler.

Hz. Peygamber’in en büyük derslerinden birinin ümmet inşası ve İslam ümmetinin oluşumu olduğunu belirten İmam Hamanei: Bugün İslam dünyasının bu derse ihtiyacı var. İslam Peygamberi hayat için tam ve kapsamlı bir ders getirmiştir. Bizim için en büyük peygamberlik derslerinden biri millet inşası ve İslam ümmetinin oluşumudur.

İslam İnkılâbı Lideri, Peygamber Efendimiz (s.a.v.)'in Mekke'de 13 yıl süren mücadelesini, o dönemde ve sonrasında Hicret döneminde yaşanan zorlukları, sıkıntıları, açlığı ve fedakarlıkları İslam ümmetinin kuruluşunun temeli olarak değerlendirerek: ‘Bugün dünyada pek çok İslam ülkesi var ve iki milyara yakın Müslüman yaşıyor ama bu oluşuma ‘Ümmet’ adı verilemez. Çünkü ümmet uyum ve motivasyonla bir hedefe doğru ilerleyen bir gruptur ama biz Müslümanlar bugün bölünmüş durumdayız’ ifadelerini kullandı.

İmam Hamanei, Müslümanların ayrılığının sonucunu İslam düşmanlarının tasallutuna sebep olduğunu ve bazı İslam ülkelerinin Amerika'nın desteğine ihtiyaç duyduğunu belirterek şunları vruguladı: Eğer Müslümanlar bölünmemiş olsaydı, birbirlerinin desteği ve imkanlarından faydalanarak bütün büyük güçlerden daha güçlü tek bir grup oluşturabilirler ve artık Amerika'ya dayanmalarına gerek kalmazdı.

İslam ümmetinin oluşumunu etkileyen faktörlere vurgu yapan İmam Hamanei: ‘İslam hükümetleri bu alanda etkili olabilir ama motivasyonları güçlü değil. Devlet adamlarında bu motivasyonu yaratmak ise İslam dünyasının önde gelenlerinin yani siyasetçilerin, alimlerin, bilim adamlarının, akademisyenlerin, etkili ve entelektüel sınıfların, şairlerin, yazarların, siyasi ve sosyal analistlerin görevidir’ ifadelerini kullandı

İslam Devrimi Lideri: ‘10 yıl boyunca İslam dünyasının basını İslam Birliği ile ilgili yazılar yazsa, şairler şiir okusa, üniversite profesörleri analiz yapsa, din alimleri hüküm çıkarsa, şüphesiz durum tamamen değişecek ve milletlerin uyanmasıyla birlikte hükümetler de kendi istekleri doğrultusunda hareket etmek zorunda kalacaklardır’ vurgusunda bulundu.

İmam Hamanei, vahdetin yaratılmasının ve İslam ümmetinin oluşumunun önünde bulunan düşmanlara vurgu yaparak ‘İslam ümmetinin iç ayrılıklarının özellikle de dini kırılmalarını harekete geçirmeyi’ düşmanın İslam ümmetinin oluşumunu engellemedeki en önemli taktiklerinden biri olarak nitelendirdi ve şunları ekledi: ‘Muhterem İmamımızın devrimin zaferinden önce Şii ve Sünnilerin vahdetini vurgulamasının nedeni, İslam dünyasının gücünün birlikten gelmesidir.

İslam İnkılabı Rehberi, Siyonistlerin Gazze, Batı Şeria, Lübnan ve Suriye'de işlediği açık ve utanmaz suçlara değinerek şöyle konuştu: Cinayetlerinin tarafı savaşçılar değil halk. Filistin'deki savaşçıları vurmayı başaramadıklarında da cahil ve kötü niyetli öfkelerini bebeklere, çocuklara ve hastanelerdeki hastalara yönelttiler.

İmam Hamanei, bu vahim durumun sebebini İslam toplumunun kendi iç gücünü kullanamamasının sonucu olarak nitelendirdi ve İslam ülkelerinin Siyonist rejimle ekonomik ilişkilerinin tamamen kesilmesi gerektiğini bir kez daha vurgulayarak şunları ekledi: İslam ülkeleri de Siyonist rejimle siyasi ilişkilerini tamamen zayıflatmalı, siyasi ve basın saldırılarını güçlendirmeli ve Filistin milletinin yanında olduklarını açıkça göstermelidir.



Yeni yorum ekle