Lübnan Dışişleri Bakanı: Hizbullah Kesinlikle İsrail'in Saldırısına Karşılık Verecektir

Per, 19/09/2024 - 16:39

Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, CNN'e verdiği röportajda Lübnan'daki mevcut durumu korkutucu olarak nitelendirdi ve şunları söyledi: ‘Hizbullah'ı eskisi gibi ikna edemiyoruz, çünkü çok ağır bir darbe aldılar ve buna karşılık verilmesi kaçınılmazdır.’

Welayet News  - Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Buhabib, işgalcileri Beyrut'taki patlamanın sonuçları konusunda uyardı.

Buhabib, CNN'e verdiği röportajda, Lübnan'da çok sayıda sivilin şehit olması ve binlerce kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan patlamaya değindi ve şunları söyledi: ‘Hükümet, İsrail'in Lübnan'a karşı gerçekleştirdiği art arda ölümcül saldırıların kapsamlı bir savaşın başlangıcı olabileceğinden endişe ediyor.

Lübnan korkutucu bir durumda ve savaşa girmek istemiyor.

 Geçmişte olduğu gibi Hizbullah'ı ikna edemiyoruz, çünkü çok ağır bir darbe aldılar ve buna karşı askeri müdahale kaçınılmazdır.’

Hatırlatmak gerekir ki, Lübnan'da Salı günü öğleden sonra çağrı cihazlarının patlaması sonucu en az 20 kişi şehit oldu, binlerce kişi de yaralandı.

Hizbullah bir açıklama yaparak bu saldırıdan Siyonist rejimi sorumlu tuttu ve düşmanın bu canice saldırının bedelini mutlaka ödeyeceğini söyledi.



Yeni yorum ekle