“İsrail, Lübnan’da İşlediği Suçtan Dolayı Hesap Vermelidir”

Çar, 18/09/2024 - 17:44

İsrail'in Lübnan'daki siber saldırısını kınayan İran'ın Büyükelçisi ve Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Emir Said İrevani, "İsrail rejimi bu iğrenç suçun hesabını vermeli"dedi.

Welayet News  - Birleşmiş Milletler Genel Kurulunun olağan üstü toplantısında konuşan İran'ın BM Büyükelçisi ve Daimi Temsilcisi Emir Said İrevani, "Sadece birkaç saat önce bu rejim, bir siber terör eylemiyle Beyrut'taki çağrı cihazlarını patlattı ve bunun sonucunda İran'ın Beyrut'taki büyükelçisi de dahil olmak üzere binlerce kişi yaralandı." dedi.

Mehr’in haberine göre, İrevani sözlerinin devamında "İran, hayatta kalanların ailelerine ve Lübnan hükümetine en içten taziyelerini sunarken, haydut İsrail rejiminin gerçekleştirdiği bu sabotaj ve terör eylemini şiddetle kınıyor. İsrail rejimi bu iğrenç suçun hesabını vermeli." ifadesini kullandı.

İrevani ayrıca Filistin meselesi hakkında "Bize göre, Filistin sadece BM'ye tam üye olarak kabul edilmekle kalmamalı, aynı zamanda İsrail rejiminin yasa dışı eylemleri, Birleşmiş Milletler'in tüm üyelerinin bu rejimin BM üyeliğini Tüzüğü'n 6. Maddesi uyarınca gözden geçirme taahhüdüne doğru yönlendirmelidir." açıklamasında yaptı.

İsrail'in Fislitin işgalinin yasa dışı olduğunu söyleyen İranlı diplomat "Bu bağlamda Uluslararası Adalet Divanı, İsrail rejiminin işgal altındaki Filistin topraklarındaki yasadışı varlığına son vermek zorunda olduğunu açıkça ifade etti" şeklinde konuştu.



Yeni yorum ekle