Lübnan makamlarından saldırıya ilişkin önemli açıklamalar

Çar, 18/09/2024 - 07:14

Lübnan ve Suriye'de Hizbullah savaşçılarının kullandığı çağrı cihazları eş zamanlı olarak patlatıldı. Saldırı sonrası Lübnan makamlarından önemli açıklamalar yapıldı.

Welayet News  - Lübnan merkezli El Meyadin TV'nin haberine göre İç Güvenlik Kuvvetleri Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Dairesi, "Lübnan'ın güney banliyöleri başta olmak üzere bazı bölgelerinde belirli türdeki kablosuz iletişim cihazlarının patladığını" doğrulayarak, bunun can kaybına yol açtığını belirtti.

İç Güvenlik Güçleri, yaralıların tedavilerinin ve hastanelere nakledilmelerinin kolaylaştırılması için vatandaşlardan yolları boşaltmalarını istedi.

El Meyadin, kablosuz cihaz patlaması sonucu yaralanan yüzlerce Lübnan vatandaşının ülkenin çeşitli yerlerindeki hastanelere ulaştığını bildirdi.

El Meyadin muhabiri, "Çağrı cihazı"  taşımayan ancak bir arkadaşının taşıdığı cihazın patlaması sonucu İran büyükelçisinin de yaralandığını aktardı.

Buna karşılık Lübnan Sağlık Bakanlığı, "Çağrı cihazları" iletişim cihazlarına sahip tüm vatandaşların bunları "derhal" atması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık, hastanelere azami alarma geçmeleri ve hazırlık seviyelerini yükseltmeleri çağrısında bulunarak, tüm sağlık çalışanlarının acilen işyerlerine giderek acil tedavi sağlanmasına katkıda bulunmalarını istedi.

Bakanlık, yaralılar için kan ünitesi ihtiyacının doğabileceğini öngörerek kan bağışı için Kızıl Haç ile koordinasyon çağrısında bulundu. Ayrıca sokaklarda toplanan vatandaşlara ambulansların hızlı hareket etmesi ve yaralıların taşınması için yer açılması çağrısında bulunuldu.

Lübnan Kızıl Haçı ise yaralıların tahliyesine yardımcı olmak için 50 ek ambulans ve 300 acil tıp teknisyeninin hazırlandığını duyurdu.

Bu uyarılar, taşıdıkları Pagers marka "Çağrı Cihazı" iletişim cihazlarının patlaması sonucu onlarca Lübnanlının birçok bölgede yaralanmasının ardından geldi.

Sosyal medyada paylaşılar görüntülürde çok sayıda kişinin çağrı cihazının patlaması nedeniyle el, yüz, karın ve bel bölgeleri gibi yerlerden ağır yara aldıkları görüldü.(Ajanslar)



Yeni yorum ekle