Hizbullah, İsrail Ordusuna Ait 3 Üssü Hedef Aldı

Sa, 17/09/2024 - 06:48

Hizbullah Hareketi bugün yaptığı ayrı açıklamalarda, İsrail ordusuna ait 3 askeri hedefi füze ve topçu saldırılarıyla hedef aldığını duyurdu.

Welayet News  - Hizbullah, Lübnan İslami Direniş savaşçılarının bugün "El-Metulle" askeri üssü yakınlarındaki İsrail askerlerinin toplandığı yeri füzeyle hedef aldığını ve füzenin doğrudan hedefi vurduğunu açıkladı.

Hizbullah ayrıca, direniş savaşçılarının İsrail ordusuna ait "Birke Rişe" askeri üssünü topçu saldırılarıyla hedef aldığını duyurdu. Hizbullah'ın bir diğer açıklamasında ise, hareketin bugün öğleden sonra İsrail ordusunun işgal altındaki Filistin'in kuzeyindeki topçu mevzilerini roket ve füze saldırılarıyla hedef aldığı belirtildi.

 

7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonundan sonra başlayan İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırısı, 12. ayına girdi. Hizbullah, bölgedeki direniş gruplarıyla birlikte, Gazze halkına ve direnişine destek olmak amacıyla, bu savaşın ikinci gününden (yani 8 Ekim) itibaren İsrail'e karşı operasyonlar düzenliyor.

Bu operasyonlar, Hizbullah ile İsrail rejimi arasında çatışmalara yol açtı ve bu süre zarfında iki taraf da birbirlerinin mevzilerini hedef aldı. Hizbullah, bu on bir ay boyunca gerçekleştirdiği operasyonlarla, savaşta yer alan İsrail rejimine maliyet ve ek baskı uygulamayı başardı. Hizbullah, işgal altındaki Filistin'in kuzeyinde savaşın durdurulmasının, Gazze'ye yönelik savaşın durdurulmasına bağlı olduğunu vurguladı.



Yeni yorum ekle