İngiltere, insan hakları savunucusunu tutukladı

Cu, 30/08/2024 - 11:46

İngiliz terörle mücadele ekibi, Sarah Wilkinson'ın evine gelerek tüm elektronik cihazlarına el koydu ve “internette paylaştığı içerikler” nedeniyle tutuklandığını söylediler.

Welayet News  - The Cradle'a göre, İngiliz insan hakları savunucusu ve sosyal medya fenomeni Sarah Wilkinson, 29 Ağustos'ta İngiltere polisi tarafından “internette paylaştığı içerik” nedeniyle tutuklandı. 

Suppressed News adlı sosyal medya hesabı tarafından aktarılana göre, Jack Wilkinson şöyle söyledi:

“Polis sabah 7.30'dan hemen önce evine geldi. [Toplamda on iki kişiydiler, bazıları terörle mücadele polisinden sivil kıyafetliydi. 'İnternette paylaştığı içerik' nedeniyle tutuklandığını söylediler. Evi basıldı ve tüm elektronik cihazlarına el konuldu.”

MENA Uncensored, Wilkinson'ın ‘terörizmi’ desteklemekle suçlandığını sosyal medya aracılığıyla duyurdu: 

“Soykırım yanlısı Birleşik Krallık rejimi MENA Uncensored'ın gezici muhabiri ve İnsan Hakları Savunucusu Sarah Wilkinson'ı Filistin direnişini desteklediği ve Gazze ve Batı Şeria'da gerçekte neler olduğunu dünyaya aktardığı için tutukladı”

İngiltere polisi Wilkinson'ın tutuklanmasıyla ilgili olarak haberin yayınlandığı sırada bir açıklama yapmadı.

İngiliz hak savunucusu ve muhabir, İsrail'in Gazze'deki Filistinlilere yönelik soykırımını açık bir dille eleştiriyor. 

Sarah, bu yılın başlarında, doğrudan Gazze'ye insani yardım ulaştırmaya çalışan uluslararası bir girişim olan “Özgürlük Filosu Koalisyonu”nda yer aldı.

Wilkinson'ın tutuklanması, Suriyeli-İngiliz gazeteci Richard Medhurst'ün Heathrow Havaalanı'na varışında İngiliz polisi tarafından Terör Yasası'nın 12. Bölümü uyarınca gözaltına alınıp sorgulanmasından iki hafta sonra gerçekleşti.

Medhurst, “Sanırım Terör Yasası'nın bu hükmü uyarınca tutuklanan ilk gazeteci benim. Bunun siyasi bir zulüm olduğunu ve bir gazeteci olarak çalışma kabiliyetimi engellediğini düşünüyorum” dedi.

İsrail, İngiltere ve ABD dış politikası hakkında eleştirel haber yapan diğer İngiliz gazeteciler de ülkelerine döndüklerinde gözaltına alınmış ve taciz edilmişlerdi; bunların arasında The Cradle yazarı Kit Klarenberg ve Vanessa Beeley de bulunuyor.

Geçtiğimiz hafta Telegram'ın kurucusu Pavel Durov Paris'te tutuklandı ve “yasaların gerektirdiği durumlarda soruşturmacılarla bilgi veya belge paylaşmayı reddetmek” ve “organize bir grup tarafından yasadışı işlemlere izin vermek için çevrimiçi bir platformun yönetilmesinde suç ortaklığı” da dahil olmak üzere 12 farklı suçlamayla karşı karşıya kaldı.

Durov'un mesajlaşma uygulaması Gazze'deki soykırımla ilgili devam eden bilgi savaşında önemli bir rol oynadı. 

Filistinlileri destekleyenler uygulamayı kullanarak bir yandan İsrail'in işlediği savaş suçlarını ifşa eden bilgileri özgürce paylaşırken diğer yandan da Hamas, Hizbullah, Yemen ve İran'ın İsrail'e karşı direnme çabalarını vurgulayabiliyorlar.(YDH)



Yeni yorum ekle