Suudi Arabistan soykırımın gölgesinde "ülkenin en büyük eğlence etkinliğine" hazırlanıyor

Cu, 30/08/2024 - 11:18

Suudi Arabistan yönetimi, "Riyadh Season" ismiyle düzenlenen eğlence etkinliklerinin beşincisini düzenlemeye hazırlanıyor.

Welayet News  - Suudi Arabistan Genel Eğlence Kurumu (Heyetu't Terfiyye) Çarşamba günü, 12 Ekim'de başlayacak olan beşinci "Riyadh Season 2024"ün ayrıntılarını açıkladı.

İlk olarak 2019'da başlayan etkinlikler Suudi Arabistan'da Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın başlattığı değişim sürecinin önemli bir parçası olarak görülüyor.

Geçen seneki etkinlik, siyonist İsrail'in Gazze'deki katliamlarına rağmen iptal edilmemişti. Bu sene de bölgede katliamlar ve kıtlık artarak devam ederken, Suudi yönetimi katliamı görmezden gelerek milyonlarca doların israf edildiği eğlence etkinliklerini iptal etmeyi gündemine bile almadı.

Eğlence Kurumu Başkanı Türki Alu-ş Şeyh, yeni sezonda 14 eğlence bölgesi, 11 küresel şampiyona ve 10 festival ve sergi yer alacağını söyledi.

Türki Alu-ş Şeyh etkinliklerin 7.2 milyon metrekarelik bir alana yayılacağını da sözlerine ekledi.

Konser ve gösteriler kapsamında, Suudi Arabistan'da geçmişte yasak olan birçok uygulama da halka açık bir şekilde gerçekleşiyor. Kadınlar ve erkeklerin beraber bu gibi etkinliklerde yer alması, kadın şarkıcı ve dansçıların etkinliklerde boy göstermesi geçmişte ülkede sık olarak rastlanmayan uygulamalardı.

Suudi Arabistan'da eğlence etkinliklerinin sorumlusu Heyetu-t Terfiyye

Suudi Arabistan'da 2016'da resmi kurum olarak kurulan Heyetu-t Terfiyye'nin (Eğlence Heyeti) faaliyetleri, başına Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın arkadaşı Türki Alu-ş Şeyh'in atanmasının ardından hız kazandı.

Daha önce ülkede aleni olarak Noel ve yılbaşı kutlamak yasakken, 2020 ve 2021 yıllarının girişinde bu yasak uygulanmadı. 2022'de ise yılbaşı kutlaması bizzat devlet tarafından düzenlendi.

Devlet eliyle gerçekleştirilen kutlamalara ise dini kurum ve şahıslardan dikkat çeken bir eleştiri gelmiyor. Yönetimi desteklemekle beraber Heyetu-t Terfiyye'yi isim vererek eleştirdiği için bazı din adamlarına son yıllarda konuşma yasağı getirilmişti.(Ajanslar)



Yeni yorum ekle