Rusya: BM'nin Gazze’deki Çalışmalarının Durdurulma İhtimalinden Endişeliyiz

Cu, 30/08/2024 - 11:03

Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM)Daimi Temsilci Yardımcısı Dmitriy Polyanskiy, Rusya'nın, BM'nin Gazze Şeridi’ndeki çalışmalarının durdurulmasından son derece endişe duyduğunu ve BM Güvenlik Konseyi'nden ‘bu senaryoyu ortadan kaldırmak için her şeyi yapması gerektiğini’ beklediğini söyledi.

Welayet News  - Sputnik’in haberine göre, BM Güvenlik Konseyi toplantısında konuşan Polyanskiy, “BM'nin Gazze Şeridi'ndeki çalışmalarının durdurulması ihtimaline ilişkin bilgilerin ortaya çıkmasından son derece endişeliyiz, Bazı İsrailli politikacıların ilgisini gizlemediği bu senaryoyu ortadan kaldırmak için BMGK’nin her şeyi yapması gerektiğine inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha önce üst düzey bir Birleşmiş Milletler (BM) yetkilisi, İsrail'in Gazze Şeridi'nin merkezindeki Deir el-Balah'a yönelik yeni tahliye emirleri nedeniyle BM'nin Gazze'deki yardım operasyonlarına devam edemeyeceğini söylemişti. Ancak BM’nin faaliyetleri resmi olarak durdurulmuş değil.

Ayrıca BM Dünya Gıda Programı (WFP), İsrail ordusunun insani yardım kuruluşunun aracına ateş açmasının ardından çalışanlarının bölgedeki faaliyetlerinin askıya alındığını duyurmuştu.



Yeni yorum ekle