Ölü asker sayısını gizleyen İsrail: Hizbullah'la savaşta yaralanan askerlerin sayısı 5 bini geçti

Çar, 28/08/2024 - 16:44

İsrail medyasının itirafına göre Nehariya'daki Celile Tıp Merkezi ve Safed'deki Ziv Hastanesi'ne tedavi için gelen İsrail askerlerinin sayısı 5 bini aştı.

Welayet News  - İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yediot Ahronot'un yayımladığı habere göre, Nehariya’daki Celile Tıp Merkezi ve Safed’deki Ziv Hastanesi’ne tedavi için başvuran İsrail askerlerinin sayısı, 7 Ekim 2023’ten bu yana 5 bin 650’yi geçti.

Bu askerlerin çoğunun Hizbullah ile yaşanan çatışmalar sonucu yaralandığı bildirildi.

Celile Tıp Merkezi ve Ziv Hastanesi yöneticileri, devam eden çatışmaların sonu konusunda belirsizlik yaşandığını ifade etti.

"11 aydır yerin altındayız ve sonunu göremiyoruz," diyen hastane yetkilileri, savaşın uzamasının sağlık hizmetlerini ciddi şekilde zorladığını belirtti.

Ziv Hastanesi Müdürü Salman Zarka, Hizbullah'ın operasyonları sırasında yaralanan yaklaşık 450 İsrailli askerin tedavi edildiğini belirterek, savaşın daha şiddetli günlerinin henüz gelmediğini söyledi.

Zarka, "Silah ateşi, şarapnel ve doğrudan yaralanmalar gibi operasyonel olaylardan bahsediyorum. Bu sayılar çok fazla," ifadelerini kullandı.

Ayrıca Zarka, İsrail’in tarih boyunca kısa süreli savaşlarla mücadele ettiğini, fakat bugünkü savaşın 11 aydır devam ettiğini ve bu durumun hastane personelini zorladığını vurguladı.

Nehariya’daki Celile Tıp Merkezi’nin müdürü Massad Barhoum da benzer görüşleri paylaştı. 

Barhoum, "Kimse bizi 11 ay boyunca yeraltında kalmaya hazırlamadı, bu çok büyük bir zorluk," diyerek savaşın sağlık sistemi üzerindeki baskısını dile getirdi.

Barhoum, merkezine 1700’den fazla yaralı askerin geldiğini ve kuzey cephesinden kaynaklanan çeşitli hastalıklar nedeniyle 3 bin 500’den fazla askerin daha tedavi edildiğini belirtti.

Bölgedeki hastaneler, artan yaralı sayısıyla başa çıkmakta zorlanırken, pek çok asker de tedavi için Lübnan sınırından uzak yerlere sevk edilmek istiyor.

Barhoum, bu durumu 'görünürde bir son yokken tedavi sağlamak ve aynı zamanda yeni yaralılar için hazırlıklı olmak oldukça yorucu ve zorlayıcı' sözleriyle özetledi. (YDH)



Yeni yorum ekle