"Hüseyin cephesi ile Yezid cephesi arasındaki savaş asla bitmeyecek"

Pt, 26/08/2024 - 13:43

İran İslam Cumhuriyeti başkenti Tahran’daki İmam Humeyni (r.a) Hüseyiniyesi’nde İslam Devrimi Lideri İmam Seyyid Ali Hamanei'nin huzurunda üniversite öğrencilerinin katılımıyla Erbain matem töreni düzenlendi.

Welayet News  - İslam inkılabı lideri Seyyid Ali Hamanei, yaptığı konuşmada; Hüseyni cephe ile yezidi cephe arasındaki savaşın sonsuz olduğunu ve aynı zamanda şartlara göre yönteminin değişiklik gösterdiğini vurguladı. İran İslam İnkılabının gençlere fırsat ve geniş bir meydan açtığını ve gençlerin bu fırsattan istifade ile görevlerini doğru tanımlamaları, plan yapmaları ve gerekli girişimlerde bulunmaları gerekmektedir dedi.  

İmam Hamanei, “Aşura Ziyareti duasında İmam Hüseyin’e hitaben şu ifadeler dile getirilir: Ey Eba Abdillah, hiç şüphesiz ben kıyamet gününe kadar sizin ile barışık olanlarla barışığım, sizinle savaşanlarla savaş halindeyim.” vurgusunda bulunarak, İmam Hüseyin'in (a.s) kıyamının amacının zulme karşı mücadele olduğunu söyledi.

Bu savaşın çeşitli biçimleri olduğunu belirten İmam Seyyid Ali Hamanei, “Kılıç ve mızrak çağındaki durum ile atom ve yapay zeka çağındaki durum çok farklıdır, ancak savaş hâlâ var.” ifadesini kullandı.

Üniversite öğrencilerine hitap eden Devrim lideri İmam Hamanei, “Aşura Ziyareti duasında yer alan ‘Sizinle savaşanlarla savaş halindeyim.’ ifadesi her zaman silah tutmak anlamına gelmez, doğru düşünmek, doğru konuşmak ve doğru tespit etmek almak anlamına gelir. Görevin ne olduğunu bilin, izlemeniz gereken yolu bilin. Eğer bu şekilde düşünür, tanımlar ve çabalarsak hayat anlam ve amaç bulacaktır.” diye konuştu.

İslam Devrimi lideri İmam Hamanei; öğrencilik zamanındaki görevin farklı olduğunu, mesuliyet zamandaki görevin farklı olduğuna dikkat çekerek; bu eylemin zamanlı olduğunu, kimi zaman üniversite ortamında anlamlı olduğunu, kimi zaman sosyal ya da siyasi ortamda gerekli olduğunu, kimi zaman da Kerbela ve Filistin yolunda ve daha yüksek hedefler yolunda gerekli olduğunu söyledi.

İmam Seyyid Ali Hamanei; Gençliğin bu tarihi fırsatı kullanması refah ve kurtuluş anlamına gelir ve bu fırsat kullanılıp görev yerine getirilmezse sonuç kayıp olacaktır dedi.(Ajanslar)



Yeni yorum ekle