Hamas Siyasi Büro Başkanlığı İçin Görüşmeler Sona Eriyor

Pt, 05/08/2024 - 16:59

Hamas Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, şehit edilen İsmail Haniye'nin yerine yeni Siyasi Büro Başkanı seçmek için yapılan görüşmelerin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını açıkladı.

Welayet News  - Filistin El-Yevm sitesinin haberine göre, Gazze Şeridi'ndeki Hamas Siyasi Bürosu Başkan Yardımcısı Halil el-Hayye, geçtiğimiz Çarşamba günü sabah saatlerinde suikasta uğrayan Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye'nin yerine geçecek kişiyi seçmek için yapılan görüşmelerin önümüzdeki günlerde tamamlanacağını vurguladı.

El-Hayye, bir grup gazeteciye yaptığı açıklamada, "Hamas için endişelenmeyin, bir lider kaybettik ancak bu hareket kurumlar ve kuruluşlar aracılığıyla yönetiliyor. Bu nedenle liderin şehit olmasıyla boşluk oluşmayacaktır." dedi.

El-Hayye, "Allah'ın yardımıyla birlik ve beraberlik içinde bir liderliğe sahibiz. Toplantılarımızı yapıyor ve çalışmalarımızı büyük bir sorumlulukla yürütüyoruz. Önümüzdeki günlerde Siyasi Büro Başkanı seçimi için görüşmelerimizi tamamlayacağız ve yeni lider, Şehit İsmail Haniye'nin, Şehit Şeyh Ahmed Yasin'in ve diğer şehitlerin yolunu sürdürecek." diye ekledi.

Tags: 


Yeni yorum ekle