ABD'nin Irak'taki Askeri Varlığına Son Verme Konusunda Müzakerelerde İlerleme Kaydedildi

Pt, 05/08/2024 - 16:41

Irak Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, ABD ve uluslararası koalisyonun Irak'taki askeri varlığına son vermeyi amaçlayan müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini duyurdu.

Welayet News  - Irak haber ajansı INA'nın haberine göre Yahya Resul, Irak hükümetinin, uluslararası koalisyon danışmanlarının bulunduğu Irak askeri üslerine yönelik saldırıları büyük ölçüde önlemeyi başardığını belirtti.

Müzakere komitelerinin, uluslararası koalisyonun görev devri konusunda önemli aşamalar kaydettiğini vurgulayan Irak Silahlı Kuvvetleri Komutanlığı Sözcüsü, Irak hükümetinin son dönemde, uluslararası koalisyon güçlerinin veya danışmanlarının bulunduğu Irak askeri üslerine yönelik saldırıları önlemek için titiz çalışmalar yürüttüğünü ifade etti.

Uluslararası koalisyonun görev devrinin, Irak ve ABD arasında iyi ilişkiler kurulması yönünde atılan bir adım olduğunu ve bu durumun, yeni koalisyon görevi kapsamında ABD'nin Irak'taki askeri varlığının sona ermesi anlamına geldiği belirtilerek, bu konunun cazip ifadelerle sunulduğu ifade edildi.

Tags: 


Yeni yorum ekle