Iraklı Bir Hacı, Haniye’yi Desteklediği Suçlamasıyla Arabistan’da Tutuklandı

Pt, 05/08/2024 - 13:50

Umresinin sevabını Şehit Haniye'nin ruhuna hediye eden Iraklı bir hacı, Suudi Arabistan'da tutuklandı.

Welayet News  - Suudi Arabistan, hacının sevabını şehit İsmail Haniye'nin ruhuna hediye ettiği iddiasıyla Musul'dan gelen Iraklı bir hacıyı tutukladı.

Musul şehrinde bir üniversitede öğretim görevlisi olan Selman Davut el-Sevavi fotoğrafını yayınlayarak haccının sevabını şehit İsmail Heniye'nin ruhuna hediye ettiğini açıkladı.

Suudiler bunun ardından Iraklı bu hacıyı tutuklayarak, tutuklama sebebinin Hac merasiminde siyasi faaliyetleri engellemek olduğunu söyledi.

Dünyadan ve hatta Avrupa ülkelerinden pek çok insan bu yıl Siyonist rejimin Gazze'deki soykırımını gösteriler düzenleyerek ve çeşitli yöntemlerle protesto ederken, bu yılki Hac merasimi Suudi Arabistan güvenlik otoritelerinin demir yumruğu ve sabotajlarıyla ve Siyonistlerin Gazze'de işlediği suç ve cinayetleri kınamadan gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan, Gazze'yi destekleyen ve buradaki Siyonist soykırımı kınayan sloganları yasaklamasının gerekçesi olarak siyasi sloganların yasak olmasını gösterse de ancak Suudiler ile Siyonist rejim arasındaki perde arkası ilişkiler bu alanda önemli bir rol oynuyor gibi görünüyor.





Yeni yorum ekle