Maduro: Darbe girişiminin arkasında küresel siyonizm var

Pa, 04/08/2024 - 00:32

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Venezuela’daki darbe girişiminin arkasında ABD ve küresel siyonizmin olduğunu vurguladı.

Welayet News  - Maduro, Lübnan merkezli El Meyadin TV'ye yaptığı açıklamada, Venezuela'daki aşırı sağın "küresel siyonizm tarafından desteklendiğini ve finanse edildiğini" söyledi.

Ülkesinde meydana gelen darbe girişiminin arkasında durmada "medyayı ve sosyal medyayı etkileme" şeklindeki siyonist rolünü vurgulayan Maduro, Venezüella'daki zaferinin, "bir halkın bağımsızlığı, onuru ve geleceği için neler yapabileceğinin en büyük kanıtı" olduğunu kaydetti.

Kendisini görevden alma ve seçimlerin sonuçlarını tanımama girişimlerinden bahseden Maduro, buna karşılık farklı ülkelerden zaferi için birçok tebrik telgrafının yanı sıra BRICS zirvesine katılma daveti aldığına atıfta bulundu.

Filistin davasına yönelik tutumunu yineleyen Maduro, "Venezuela her zaman Filistin'in yanında olacak. Hitler döneminden bu yana Filistin halkına karşı işlenen en korkunç soykırımı kınıyorum.

Maduro, "er ya da geç zafer kazanacak olan Arap ve Müslüman davalarına" desteğini ilan etti.

Bu arada Maduro, cumartesi sabahı yerel ve uluslararası medyayla düzenlediği basın toplantısında, "tüm Venezuelalılardan, halka ve demokrasiye karşı siber darbeyle ilgili tüm manipülasyonları açıklığa kavuşturarak, azami anlayış ve destek" istedi ve ekledi: "Bu, ABD'nin, Elon Musk'ın önderlik ettiği uluslararası faşist sağın ve küresel vahşi kapitalist aşırılıkçılığın önderlik ettiği bir darbedir."

Ayrıca Venezüella'daki işadamlarına, hükümetinin istikrarın garantörü olduğunu vurguladığı bir mektup gönderen Maduro, "Faşist sağ iktidara gelirse, tüm iş fırsatları sona erecek, her zaman olduğu gibi aynı insanlara petrol ve gaz verecekler ve tüm ekonomiyi bastıracaklar. Amerika Birleşik Devletleri'nde kim kazanırsa kazansın, Venezüella'yı istikrarsızlaştırmayı başarırsa, ülkesi, dünya ve bölge için sonuçların çok ciddi olacağı bilinsin." dedi. (İLKHA)



Yeni yorum ekle