Naim Kasım: Hizbullah Siyonistlere Etkili Bir Yanıt Verecektir

Ct, 03/08/2024 - 11:22

Hizbullah genel sekreteri yardımcısı, direniş liderlerinin ve savaşçılarının şehit olmasının direnişin düşmanla mücadele azmini arttırdığını vurguladı ve “İşgalcilerin Beyrut'ta işlediği terör suçuna vereceğimiz cevap hazır, önemli ve etkilidir” dedi.

Welayet News  - Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Siyonist düşmanın Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’yi ve Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından Fuad Şükür’ü suikast düzenleyerek şehit etmesinin ardından Aksa Tufanı operasyonundaki son gelişmelere değinerek şu açıklamalarda bulundu: ‘Hakkımız var ve şer ekseniyle mücadele etmeliyiz ve mutlaka kazanacağız.

Zaferimize inanıyoruz ve Allah'ın izniyle bu yolda büyük adımlar atacağız.’

Hizbullah Genel Sekreteri Yardımcısı, işgalci rejimin Beyrut'taki terör saldırısı ve Fuad Şükür’ün şehit edilmesi hakkında şu ifadelerde bulundu: ‘Her bir savaşçımızın, liderimizin, komutanımızın şehadeti, Siyonist düşmana karşı mücadele yolunda irademizi ve birliğimizi eskisinden daha da güçlendirecektir.

Bu şehadetin büyük sonuçları olacaktır, düşmana cevabımız hazır, önemli ve etkili olacaktır.’

Öte yandan Hizbullah yürütme konseyi başkan yardımcısı Şeyh Ali Damuş da dünkü cuma namazı hutbesinde şu açıklamalarda bulundu: ‘İşgalci rejim ne kadar askeri imkana ve donanıma sahip olursa olsun, saldırılarını ne kadar artırıp suçlarını sürdürürse sürdürsün, kaçınılmaz kaderi olan yıkımdan kaçamayacaktır.

Düşman, liderlerimize suikast düzenleyerek, kadınlarımızı ve çocuklarımızı öldürerek direnişin gücünü ve iradesini etkileyebileceğini sanıyor ama tamamen yanılgı içindedir. Çünkü direnişimizi sürdürmek için iman, kararlılık, azim ve irademizi eskisinden daha da güçlendirecek, şehitlerin yolunu onların hedefleri doğrultusunda sürdüreceğiz.

Düşman, Şehit İsmail Haniye ve Hacı Fuad Şükür gibi direnişin lider ve komutanlarını hedef alarak direnişi geri çekilmeye zorlayabileceğini, ya da ona denklemler dayatabileceğini ve Siyonist yerleşimcilere moral ve motivasyon verebileceğini düşünmemelidir. Çünkü direnişin lügatinde geri çekilmenin ve teslim olmanın yeri yoktur.

İşgalci düşman hiçbir zaman kendi denklemlerini direnişe empoze edemeyecek, direnişi korkutamayacak ve Lübnan direnişini Gazze'ye verdiği desteği geri çekmeye zorlayamayacaktır.

Siyonist rejimin Beyrut’ta işlediği terör suçu, kırmızı çizgilerin aşılması ve çatışma kurallarının terk edilmesi anlamına geliyor. Dolayısıyla bu suç ve cinayete direnişin tepkisi, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın da belirttiği gibi, uygun ve çatışmanın kural ve düzenlemelerinin dışında olacaktır ve düşman ağır bir cezayı beklemelidir.’



Yeni yorum ekle